In aanloop naar 2021 kijken we terug op het afgelopen jaar. Welke artikelen werden het meest gelezen op onze website? Wat lazen de bezoekers van onze website het laatste kwartaal van 2020? De top 5 van juli, augustus en september.
1. Voorbeeld registratieformulier gasten IJssalon
Vanaf 10 augustus moesten horecaondernemers alle gasten vragen om zich te registreren. Dit gold ook voor ijssalons met zitgelegenheid. Hoe moet zo'n registratieformulier eruit zien? De Vereniging Ambachtelijk IJscentrum deelde een voorbeeld van een registratieformulier.
2. Ambachtelijk IJscentrum past coronaprotocol voor ijssalons aan
Vanaf 10 augustus werden de maatregelen om het coronavirus te bestrijden uitgebreid en paste het Ambachtelijk IJscentrum het coronaprotocol aan. “We gingen natuurlijk voor een geleidelijke afschaling van maatregelen”, zegt voorzitter Teun Loonen namens de branchevereniging weten. “Helaas geldt hier: één stap vooruit, twee stappen terug.”
3. IJsbereiden in de restaurantkeuken
Er zijn steeds meer chefs in de restaurantkeuken die zelf hun huisgemaakt ambachtelijk ijs maken. Wat zijn de verschillen met ijsbereiden in de ijssalon, en waar moet een chef op letten om goed ambachtelijk ijs te bereiden? In dit artikel van Jacques Vos de ins en outs over het maken van ambachtelijk ijs in de restaurantkeuken.
4. Luc Blok ontvangt Luxury Lifestyle award
De ijssalons van SVH meesterijsbereider Luc Blok ontvingen in augustus de Luxury Lifestyle Awards 2020. Hij hoort hiermee bij de 25 beste 'luxury ice creams' ter wereld.
5. Maak aanwezigheid van allergenen visueel
Met ingang van april dit jaar zou de handhaving op het vermelden van allergenen op niet-voorverpakte levensmiddelen actief worden ingezet. Door de coronasituatie was er sprake van verminderd regulier toezicht vanuit de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. In dit artikel licht het Ambachtelijk IJscentrum deze nieuwe wet nader toe.