1. Nieuw suikerarm ijs met goede textuur en smelteigenschappen
Onderzoekers van Wageningen University & Research (WUR) hebben suikerarm ijs ontwikkeld dat qua textuur en smelteigenschappen lijkt op traditioneel ijs. De smaak kan nog wel verbetering gebruiken. Op 25 september promoveerde Qi Wang op het onderwerp bij de leerstoelgroep Physics and Physical Chemistry of Foods.
2. ‘Overschakelen naar vegan ijs is complex’
Plantaardige voedingsstoffen zijn een trend. Overschakelen van zuivel naar plantaardige grondstoffen is complex, vertelt Bernard Kimpe, processing sales manager van Tetra Pak voor de ijsindustrie. Je moet zorgvuldig kijken naar je ingrediënten, recepten en productieprocessen. Bestaande ijslijnen zijn bruikbaar, maar wel met kleine aanpassingen.
3. Dure grap voor werkgever
Onlangs heeft de kantonrechter een uitspraak gedaan waaruit goed blijkt hoe een arbeidsconflict kan escaleren. De verstoorde arbeidsrelatie kostte de werkgever ruim zes jaarsalarissen. Smit en Smit Advocaten leggen het verder uit.
4. IJsdivisie Unilever in beweging
De ijsdivisie van Unilever is in beweging, zowel letterlijk als figuurlijk. Niet alleen verhuist de bedrijfstak naar Amsterdam, ook meldt Unilever positieve cijfers over het derde kwartaal, de komst van een nieuwe topman en een mogelijke beursnotering.
5. Dedert IJs vraagt faillissement aan
Wie kent de dubbellikker niet? Een waterijsje met twee stokjes dat je kunt breken zodat je twee ijsjes hebt. Dedert IJs, bracht het bekende ijsje naar Nederland en is nu failliet. De curator, advocaat Michiel Peeters, onderzoekt de mogelijkheden voor een doorstart.