![Featured image](/cache/c/f/c/3/7/cfc378d3b34f199c7072bba0ccbf00c588901017.jpeg)
1. Kansen
Op het moment dat ik mijn allereerste column voor het Vakblad IJs schrijf, is het buiten regenachtig. Je inkomsten laten afhangen van het weer is natuurlijk een risico. Nu hebben we de afgelopen jaren zonnige zomers gehad, maar dat is geen garantie op een succesvol seizoen. Deze druilerige dagen geven mij altijd inspiratie om eens goed na te denken over hoe we deze dagen qua omzet kunnen compenseren.
2. Prijs room bereikt recordhoogte
Room is onmisbaar voor producten als banket, boter en ijs. Momenteel betalen producenten de hoofdprijs voor dit product. Volgens DCA Marketing Intelligence steeg de prijs van room naar een recordhoogte van meer dan €10.000 per ton.
3. ‘Karamel-ijs is een uitdaging’
Karamel-ijs is de wedstrijdsmaak voor de IJsVak-wedstrijden. Maar hoe maak je een lekker karamel-ijsje? De Italiaanse ijsspecialist Luciano Ferrari gaf tips tijdens twee eendaagse workshops over karamel-ijs, georganiseerd door Valmar.
Nieuwsbrief Vakblad IJs
Geen nieuws meer missen van Vakblad IJs? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand het laatste nieuws en achtergrondartikelen in je mailbox.
4. Zeven tips voor deelname aan de IJsVak-Wedstrijden
Hoe zorg je dat je goed voorbereid bent op de IJsVak-Wedstrijden om De Gouden IJsspatel, De Gouden IJscreatie en de verkiezing ‘IJssalon van het jaar’? Mark van Gaal deelt zeven tips.
5. Nils Hendrikse neemt ‘Grondstof belicht’ over van Jacques Vos
Dit jaar nam Jacques Vos afscheid van zijn rubriek ‘Grondstof belicht’. Nils Hendrikse neemt het spreekwoordelijke stokje over. In zijn eerste bijdrage staat karamel centraal; de wedstijdsmaak voor de IJsVak-Wedstrijden.