![Featured image](/cache/c/2/c/7/c/c2c7cd6d386b1587d335fcc3945dd5f3ef5238a3.jpeg)
1. SVH Meesterijsbereider over zijn kijk op karamel
Karamel-ijs is de smaak voor de deelnemers aan de Gouden IJsspatel 2025. Maar wat is karamel? SVH Meesterijsbereider Nils Hendrikse ‘duikt’ als kersverse medewerker van Vakblad IJs op zijn eigen wijze en met een open blik in deze materie.
2. Innovatie en noviteiten centraal op Bakeplus IJsdagen 2025
Ook in 2025 trapt Bakeplus het ijsseizoen af met de Bakeplus IJsdagen. Op 11 en 12 februari kunnen bezoekers de nieuwste ijssmaken proeven en unieke creaties ontdekken.
Blijf op de hoogte met Vakblad IJs
Wil je ook in 2025 op de hoogte blijven van al het nieuws, trends en ontwikkelingen in het vakgebied? Sluit dan een abonnement af of schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Linked In.
3. IJsdivisie Unilever in beweging
De ijsdivisie van Unilever is in beweging, zowel letterlijk als figuurlijk. Niet alleen verhuist de bedrijfstak naar Amsterdam, ook meldt Unilever positieve cijfers over het derde kwartaal, de komst van een nieuwe topman en een mogelijke beursnotering.
4. ‘Suikerarm ijs wordt populair’
Wat zijn de effecten van suiker en suikervervangers op de structurele en fysisch-chemische eigenschappen van ijs? De Chinese wetenschapper Qi Wang promoveerde onlangs aan de Wageningen University & Research (WUR) op dit onderwerp. Zij ziet kansen voor proteïne hydrolysaten als suikervervanger in ijs.
5. Workshop Jordi Puigvert toont nieuwe producten
Op 29 oktober gaf Jordi Puigvert een workshop in samenwerking met PCB Creations en Ponthier, waarin hij de nieuwste Vipam-producten, zoals bevroren fruit, demonstreerde. De focus lag op patisserieën en ijs die inspelen op trends zoals suikervrij, veganistisch en E-nummervrij.