1. Gijs Kennis: 'Volgend jaar is ons ultieme doel een volledig CO2-neutrale IJskeuken'
Gijs Kennis van ‘IJssalons De Smaak! & IJskeuken Kennis van IJs’ is genomineerd voor IJssalon van het Jaar 2024.“De wedstrijd biedt ons de mogelijkheid om alles extra op scherp te zetten. Daarmee tillen we onze ijssalons en ijskeuken naar een nog hoger niveau. En we moeten dat niveau vasthouden, want het kan elk moment gebeuren dat er juryleden in onze ijssalons langskomen om ons ijs en onze werkwijze te keuren.
2. Marcel Vermeulen: ‘Ons smurfenijs geeft geen blauwe tong’
Marcel Vermeulen van IJssalon Ciolato di’ Cello is een van de genomineerden voor IJssalon van het Jaar 2024. Vermeulen: “Vijf jaar geleden ben ik in de ijsbranche begonnen. Daarvoor werkte ik al een tijdje in de voedingsindustrie, waar ik onder andere barbecueworkshops gaf. Dat vond ik altijd leuk, vooral die kooktechnieken waar je zo min mogelijk chemicaliën bij gebruikt om alsnog lekkere producten te maken. Hier was ik dan ook veel mee aan het experimenteren. Op een gegeven moment kwam de ijsbranche op mijn pad.”
3. Elf tips voor een voedselveilige ijszaak in 2024
IJsbereiders zetten alles in werking om komend seizoen het beste ijs te produceren. Dat betekent ook voedselveilig ijs. Of je nu een nieuwkomer bent of een ervaren rot; het loont om de regels goed te checken. Wat is er nodig voor een voedselveilige ijssalon? 11 tips van Houwers*.