Foto door Koos Groenewold
In aanloop naar 2023 kijken we terug op het afgelopen jaar. Wat lazen de bezoekers van onze website dit jaar? Hier de top 10 van meest gelezen berichten van 2022.
1. IJsie Prima is IJssalon van het jaar 2020/2021
Op donderdag 1 april rond 15.30 uur werd via een naam in een groot chocolade-ei de IJssalon van het Jaar bekend gemaakt. IJsie Prima in Callantsoog kwam als winnaar uit het ei.
Lees verder
2. Wat is de ideale temperatuur om ijs te bewaren en scheppen?
Je hebt in een ijssalon met een groot aantal dingen rekening te houden. Daaronder: wat is de ideale temperatuur in een ijssalon? Op welke temperatuur kun je ijs het beste bewaren – en het beste scheppen?
Lees verder
3. Suikerreductie belicht: De cruciale functie van suiker in ijs
Suiker heeft een cruciale functie in ijs. Het levert een belangrijke bijdrage aan de drogestof van het recept, verhoogt de viscositeit van de ijsmix. Daarnaast beïnvloedt het de smaak, de textuur en de schepbaarheid van het ijs. Suiker in ijs vervangen is een grote stap, suikerreductie is een goed begin.
Lees verder
4. Laan Heiloo geeft tips over prijsstijgingen in de ijsbranche
Het is alom in het nieuws: de prijsstijgingen in vrijwel alle sectoren. Ook de ijsbranche heeft hier mee te maken. Van grondstoffen, energie, apparatuur, transport, verpakkingsmaterialen tot personeel, de kosten gaan omhoog. Hoe ga je hier als ijsondernemer het beste mee om? Laan Heiloo geeft tips.
Lees verder
5. Jo’s IJssalon is in trek bij bourgondische levensgenieter
Bij veel familiebedrijven is een opvolger vinden een probleem. Zo niet bij Jo’s IJssalon in Reuver. Na jarenlang samen met zijn vader Johan de ijssalon te hebben gerund, nam Dennis Lemmen op 1 januari 2020 de zaak over. De passie voor ijs heeft hij van zijn vader geërfd, zo leert een bezoek aan de Limburgse ijsmaker.
Lees verder
6. Speciaal Oekraïens ijsje voor giro 555 op European Gelato Day
Op 24 maart is European Gelato Day, de dag voor ambachtelijk bereid ijs. Vereniging Ambachtelijk IJscentrum komt met een landelijk initiatief: de opbrengst van een speciaal voor deze dag gemaakt Oekraïens ijsje gaat naar giro 555.
Lees verder
7. Prijzen ambachtelijk ijs stijgen
Veel ijsondernemers vragen vanwege de stijgende kosten meer voor hun ijs. De meeste salons rekenen nu 1,25 tot 1,50 euro per bolletje. Dat vertelt Teun Loonen, voorzitter van het Ambachtelijk IJscentrum aan Nu.nl.
Lees verder
8. 7 energiebesparingstips voor je schepijsvitrine
Door een paar kleine aanpassingen in je werkwijze, kun je vandaag al aan de slag met het besparen van energie. Van de VAIJ (Vereniging Ambachtelijk IJscentrum) kregen we deze 7 energiebesparingstips voor je schepijsvitrine.
Lees verder: https://www.vakbladijs.nl/nieuws/7-energiebesparingstips-voor-je-schepijsvitrine
9. Nieuwe voorzitter Gilde van SVH Meesterijsbereiders Luc Blok
Luc Blok van Luciano in Wassenaar heeft per 1 november 2021 Theo Clevers opgevolgd als voorzitter van het Gilde van SVH Meesterijsbereiders.
Lees verder
10. Tips voor het interieur van een ijssalon
Een ijssalon oogt, omdat er gewerkt wordt met voedsel, vaak strak en hygiënisch. Hoe zorg je voor een aangename sfeer in de rest van ruimte? Interieurontwerper Martijn Gosen geeft tips.
Lees verder