Een ijssalon oogt, omdat er gewerkt wordt met voedsel, vaak strak en hygiënisch. Hoe zorg je voor een aangename sfeer in de rest van ruimte? Interieurontwerper Martijn Gosen geeft tips. 

Gosen heeft heel wat projecten in de ambachtelijke ijssector op zijn naam staan, zoals IJssalon Luciano in Wassenaar en PUUR Tamminga in Veenendaal. Met het bedrijf King Kongs stort Gosen zich samen met art director Mehdi le Mair sinds drie jaar in heftige projecten in de hospitalitysector. Een aantal keer per jaar voegt hij een ijssalon of bakkerij aan zijn portfolio toe, dat hij opbouwt onder het label Binnenwerck.

Meer hospitality
In de salons probeert Gosen altijd een stukje hospitality te verwerken. Meer salons serveren naast ijs en koffie, ook ontbijt en lunch. Probeer een warme sfeer te creëeren. "Een sfeer die hen verleidt om plaats te nemen en een kop koffie met wat lekkers te bestellen", aldus Gosen.

Blijf wit gebruiken
Een salon kan zich van andere ijssalons onderscheiden met het interieur. Het traditionele strakke witte interieur maakt plaats volgens Gosen plaats voor iets warmere tinten. “Maar wel náást het wit. Je mag als ijsbereider best laten zien dat het een ruimte is waar ambachtelijk ijs wordt gemaakt en waar dus hygiënisch wordt gewerkt.”

Trends
Gosen gelooft niet in trends op kleurgebied. De interieurontwerper zoekt het meer in bijvoorbeeld wandbekleding en accessoires. Die kunnen in de loop van de tijd makkelijk worden aangepast.

Gelaagdheid
Gosen adviseert om in je interieur een bepaalde gelaagdheid aan te brengen. “Zo is de zaak van PUUR Tamminga redelijk strak, maar wordt de gast door een deels transparante scheidingswand tussen zitgelegenheid en winkel toch verleid tot extra aankopen.”

Meer weten over de tips van Martij Gosen? Lees dan het complete artikel in Vakblad IJs!, editie 44-2018. Nog geen abonnee? Vraag dan hier een gratis proefnummer aan.

 

 

Altijd op de hoogte blijven?