Terugblik op Sigep 2023

30 januari 2023 Redactie Vakblad IJs

Van 21 tot en met 25 januari 2023 stond Rimini Expo Centre in het teken van de bekende vakbeurs Sigep. Vijf dagen vol inspiratie, delen van kennis, netwerken en zaken doen. Organisator Italian Exhibition Group (IEG) blikt terug op een succesvolle editie. “Welkom terug Sigep!”

De edities van 2021 en 2022 gingen nog gebukt onder de coronapandemie, maar daar was tijdens de 44e editie van de vakbeurs niets meer van te merken. Exposanten omarmden fysieke klantencontact en toonden vol enthousiasme hun innovaties van de afgelopen twee jaar. Dit zorgde voor een positieve energie in de 28 beurshallen. Volgens IEG evenaarde de beurs het succes van de editie van 2020.

Internationaal

Sigep was wederom een internationale beurs. Deze editie trok bezoekers uit 155 landen. Het merendeel, 77 procent, kwam uit Europa. Daarnaast was 12 procent afkomstig uit Azië en het Midden Oosten, 7 procent uit Noord- en Zuid-Amerika, en 4 procent uit Afrika. “Sigep maakt de reputatie als toonaangevende beurs voor ambachtelijk ijs weer waar”, meldt IEG. “En bevestigt haar rol als een van de belangrijkste beurzen op het gebied van patisserie, bakkerij en koffie.” Dat blijkt niet alleen uit de bezoekersaantallen, maar ook uit de tevredenheid van exposanten en bezoekers. “Die bepalen het succes van een beurs”, aldus IEG.

IJs, patisserie, chocolade, koffie en bakkerij

Zowel de ijs-, patisserie-, chocolade-, koffie- en bakkerijbranche waren aanwezig op Sigep. Bakkers konden daarnaast ook terecht op AB Tech Expo die gelijktijdig plaats vond. Sigep boodt een beursvloer met meer dan 1000 exposanten waar bezoekers terecht konden voor trends en nieuwe formats, al het nieuws uit de sector en de beste innovaties. Daarnaast bood Sigep 2023 ook een programma met meer dan honderd presentaties van zo'n tweehonderd sprekers. Er waren meer dan twintig wedstrijden met deelnemers uit dertig landen en tot slot organiseerden exposanten meer dan 1000 evenementen.

Sigep 2024

De datum voor de 45e editie van Sigep is al bekend. Van 20 tot en met 24 januari 2024 staat Rimini weer in het teken van ijs, patisserie, chocolade, koffie en bakkerij . Daarnaast vindt in 2023 ook de eerste editie van Sigep China plaats, van 10 tot en met 12 mei 2023 in Shenzhen World Exhibition and Convention Centre.

Geen nieuws van Vakblad IJs meer missen? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?