Pepijn Ornstein, oprichter van Grunschabel Ice Laboratories heeft goede herinneringen aan het winnen van ‘Smaakvol2009’. De jury viel als een blok voor zijn ijs, dat niet alleen uitblinkt in smaak, maar ook door de unieke bereidingswijze, waarbij uitsluitend gebruik wordt gemaakt van natuurlijke, plantaardige grondstoffen.
Het leverde de ondernemer uit Alkmaar een verdubbeling van de omzet op. Syntens organiseert, in samenwerking met de Taskforce Multifunctionele Landbouw en Foodlog.nl, dit jaar weer een landelijke wedstrijd voor ondernemers met een lekker product van eigen bodem. Voor het derde achtereenvolgende jaar wordt de Smaakvol-erkenning uitgereikt. De lekkerste producten strijden op 30 november in Den Bosch, de Hoofdstad van de Smaak 2010, om de ultieme smaakerkenning. Met uiteindelijk twee winnaars: de Smaakvol2010, dé erkenning van professionals voor het lekkerste product van Nederland en de publieksprijs voor de landelijke publieksfavoriet. Meer informatie op www.syntens.nl/desmaakvannl.