Sigep World 2025 gaat internationaal

21 november 2024 IEG
VAKBEURS | Sigep trekt de wereld in. Organisator Italian Exhibition Group (IEG) presenteerde op 14 november in samenwerking met de Italiaanse Handelsagentschap (ITA) de aankomende editie in Berlijn.  Sigep World vindt plaats van 18 tot 22 januari 2025 in het Rimini Expo Centre in Italië.

De focus van de presentatie in Berlijn lag op de mogelijkheden van de vakbeurs Sigep World. Verschillende partijen uit de Duitse markt. "De sprekers deelden hun ervaringen en inzichten over hoe de foodservice in Duitsland zich aanpast aan wereldwijde veranderingen," vertelt Marco Carniello, chief business officer van IEG. "We kregen de bevestiging dat Sigep World een belangrijke beurs is voor de gehele out-of-home foodmarkt om op de hoogte te blijven van marktontwikkelingen en trends. Daarnaast blijkt Sigep zeer geschikt om (internationale) relaties op te bouwen met belangrijke sleutelspelers."

Sigep World 2025

Naast ijs, koffie, banket en bakkerij voegt IEG in 2025 het segment Pizza toe. Flavia Morelli, groepsmanager van de Food & Beverage-divisie van IEG: "Dit is de sleutel om de positionering van Sigep World in de foodservice-sector te versterken. Dit geldt vooral voor professionals van buiten Europa, waar de consumptie snel groeit."

In Berlijn presenteerde Jochen Pinsker, senior vice-president en industry advisor foodservice Europa bij Circana, marktgegevens over de foodservice en consumptie in Europa. Ondanks een daling van het aantal bezoeken aan verkooppunten stegen de bestedingen in september met 8 procent gestegen ten opzichte van 2019. De prognoses van Circana wijzen op een gemiddelde jaarlijkse consumptiegroei van 3,5 procent voor de komende twee jaar. De meeste groei zit in banket, ijs en koffie. Dit zijn de belangrijkste productcategorieën van de Sigep World.

Duitse markt

Tijdens de presentatie was er ook aandacht voor de Duitse markt. Belangrijke spelers uit de Duitse out-of-home sector waren aanwezig, zoals Gerald Schenk, voorzitter van de Duitse Patissiersvereniging en vice-voorzitter van de Internationale Unie van Bakkers en Confectioners (UIBC); Giorgio Ballabeni, mede-oprichter van Ballabeni Icecream; en Markus Elberg, voormalig CEO van Jannys Eis Franchise GmbH.

Sigep Vision

Een belangrijk nieuw onderdeel op Sigep is Sigep Vision. IEG omschrijft dit als "een wereldwijd observatorium voor de out-of-home industrie, ontwikkeld met toonaangevende internationale onderzoeksinstituten. Sigep Vision geeft een compleet overzicht van de veranderingen, uitdagingen en kansen die de sector te wachten staan.

Bovendien breidt de beurs het productaanbod uit met de toevoeging van twee nieuwe hallen. Sigep omvat in 2025 in totaal 138.000 vierkante meter tentoonstellingsruimte. De hoogtepunten zijn onder andere Taste of Tomorrow, een nieuw concept voor duurzame ijssalons op basis van bio-architectuur; het Sustainability District gewijd aan de koffie- en chocoladeketen; en de Bean-to-Bar Area, waar de kunst en wetenschap van chocoladeproductie wordt benadrukt.

Sigep World internationaler

Sigep wordt steeds internationaler. In 2025 verwacht IEG 160 landen en 3.000 buitenlandse kopers. Allen worden via het inkomende kopersprogramma in samenwerking met de Italiaanse Handelsagentschap (ITA) en het Ministerie van Buitenlandse Zaken ontvangen. 1.200 internationale merken nemen deel aan de vakbeurs. Niet tonen zij hoogwaardige eindproducten, maar ook geavanceerde technologieën, innovatieve ingrediënten en op maat gemaakte diensten.

Locatie Rimini

Al 46 jaar vindt Sigep plaats in Rimini, een van de bekendste toeristische bestemmingen van Italië. Deze plaats biedt een ruime beschikbaarheid van hotels, restaurants en internationale verbindingen voor de bezoekers. "Een 'ervaringsgerichte' top locatie voor foodservice-operators", aldus IEG.

 

Altijd op de hoogte blijven?