
Robèrt van Beckhoven is de 36e SVH Meesterijsbereider van Nederland. Deze prestatie markeert opnieuw een hoogtepunt in zijn carrière en onderstreept zijn uitzonderlijke vakmanschap.
Tweedaagse Meesterproef
De intense voorbereiding en de tweedaagse Meesterproef startten op zondag 25 mei. Robèrt werd ondersteund door assistent Britt Heijnen en beoordeeld door een vakkundige commissie. Deze bestond uit SVH Meesterijsbereiders Mark van Gaal (IJs & Spijs) en Luc Blok (Luciano IJssalons), aangevuld met secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland. De opdracht voor zijn showtafel bevatte specifieke smaken en ingrediënten, resulterend in een scala aan ijsproducten zoals ijsstaarten, ijsgebakjes en ijsamuses.
Altijd in beweging, altijd in ontwikkeling
Het centrale thema van Van Beckhovens showtafel was "Mijn routekaart naar Meesterschap". Tijdens de Meesterproef lichtte hij dit als volgt toe: “Altijd in beweging, altijd in ontwikkeling. Als er iets van toepassing is op mijn loopbaan, is dat het wel. Elk recept vertelt een verhaal: over smaak en techniek, maar ook over persoonlijke en professionele groei vanaf mijn eerste stappen in de bakkerij tot nu.”
IJstaart symbool voor eeuwige zoektocht naar de beste ingrediënten
De commissie was na twee dagen diep onder de indruk van zijn vakmanschap en de creativiteit. Bijzondere creaties werden gepresenteerd, waaronder een kaasdessert met gorgonzola-ijs en pâte de fruit van appelstroop, dat volgens de commissie ‘niet zou misstaan op de menukaart van een sterrenrestaurant’. Ook "Robèrt’s favourite", een ijstaart met pistache en hazelnoot, verraste de commissie enorm. Van Beckhoven lichtte toe: “Deze taart staat symbool voor mijn eeuwige zoektocht naar de beste ingrediënten. Een manier om me te onderscheiden en het maximale uit ijsbereiden te halen. Deze combinatie van smaken is een persoonlijke favoriet, vandaar de naam Robèrt’s favourite.’’
Promotie ijsvak van start
Met het behalen van de SVH Meesterijsbereider titel is Robèrt van Beckhoven vastberaden om het ijsvak in Nederland verder op de kaart te zetten. "Als SVH Meesterijsbereider wil ik de ijsbeleving in ons land meer tot leven brengen met ijscreaties van topniveau. Met grondstoffen van topkwaliteit en unieke smaken en structuren. Mijn bekendheid wil ik verder inzetten om de ijsbranche te promoten en te laten zien hoe belangrijk vakmanschap is.”
Meer dan 300 SVH Meesters
Met het slagen van Robèrt van Beckhoven heeft Nederland meer dan 300 SVH Meesters, verdeeld over de zes SVH Meestertitels (SVH Meestergastheer/-vrouw, Meesterhorecaondernemer, Meesterijsbereider, Meesterkok, Meesterschenker en Wijnmeester).
De SVH Meestertitel staat symbool voor de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de Nederlandse horeca kan behalen. De Vereniging De Meesters beheert de titels Meester Boulanger en Meester Patissier, de hoogst haalbare titels in de bakkerijbranche.
Meer weten over de SVH Meestertitels? Kijk op www.svhmeestertitels.nl Vanuit een gezamenlijk belang om alle Meestertitels bekender te maken staan hier ook alle Meester Boulangers en Meester Patissiers vermeld.
Alle informatie over de titels Meester Boulanger en Meester Patissier kijk op www.meestertitel.eu.