Raoul Andriessen wint Dutch Pastry Award 2023

6 maart 2023 Charlotte Kwakkelstein Jorien Tromp

Maandag 6 maart is op Bakkersvak de winnaar bekendgemaakt van de Dutch Pastry Award 2023. Raoul Andriessen wint goud met zijn showstuk in de vorm van een octopus. 

In zijn showstuk maakte Raoul gebruik van de techniek suikerblazen. Het kostte hem tijdens de wedstrijddag 8 uur om het showstuk in elkaar te zetten. "Ik heb iets neergezet waarvan ik helemaal tevreden ben, alles klopte",  vertelt Raoul. "Ik ben heel trots dat ik eindelijk aspirant-lid ben van het Dutch Pastry Team." 

Raoul Andriessen showstuk

Omdat een aantal (aspirant-)leden in de afgelopen jaren afscheid namen van het Dutch Pastry Team, worden ook de winnaars van de zilveren en bronzen medaille verwelkomd als aspirant-lid. Nick Banus behaalde de tweede plaats. Hij maakte een showstuk gebaseerd op het album Sour van zangeres Olivia Rodrigo. "Mijn doel is om nog beter te worden en mijn enthousiasme in te zetten in het Dutch Pastry Team."

Nick Banus showstuk 2023

Carlos Lennarts wint de bronzen medaille. Hij maakte als showstuk een zwevende gitaar. "Als je meedoet aan zo'n grote wedstrijd, moet je risico's nemen",  zegt hij. "Ik heb bij de Dutch Pastry Award nooit eerder iemand zo'n showstuk zien maken, dus ik dacht: ik geef het een kans, waarom niet?"

Carlo Lennarts showstuk

Motivatieprijs en publieksprijs

Tamara Hoogerwaard van Bakery Institute reikte de motivatieprijs Jurgen Willems-award uit. Luuk Renckens ontving de prijs voor zijn showstuk in de vorm van een grammofoon. 

Luuk showstuk dutch pastry awards 2023

De negentienjarige Mirthe van Bergen won de publieksprijs met haar showstuk geïnspireerd door Vader Abraham.

Mirthe van Bergen showstuk

Volgend jaar: Celebrations

Robin Hoedjes maakte voorafgaand aan de prijsuitreiking het nieuwe thema voor de wedstrijd van volgend jaar bekend. "Volgend jaar bestaat het Dutch Pastry Team 25 jaar. Om dat te vieren is het thema voor de Dutch Pastry Award Celebrations. Een feestelijk thema waar je alle kanten mee op kan. Ik hoop dat weer veel patissiers zich inschrijven."

Dit artikel verscheen eerder op: Bakkers in bedrijf

Altijd op de hoogte blijven?