Programma Europese Dag van het Ambachtelijk IJs

23 maart 2023 Redactie Vakblad IJs

Morgen, op 24 maart, is het de Europese Dag van het Ambachtelijk IJs. Op het programma staat onder andere de verkoop van het Golden Dreams-ijsje voor het Prinses Máxima Centrum en live muziek van twee winnaars van het Prinses Christina Concours.

Het Europese Parlement heeft 24 maart vastgesteld als de Europese Dag van het Ambachtelijke ijs. Deze dag staat ambachtelijk bereid ijs centraal. Op initiatief van Vereniging Ambachtelijk IJscentrum doneren ijsbereiders deze dag de opbrengst van een speciaal gemaakt ijsje aan het goede doel. Dit jaar is dit het project ‘Maximaal bewegen’ voor het Prinses Máxima Centrum.

Golden Dreams

Voor deze actie ontwikkelde Björn Cocu van Intelligentia Taste Rooms het ijsje Golden Dreams. Een ijsje met gold kiwi, mango en frisse touch van limoen. “De gezamenlijke ambachtelijke ijsmakers zetten zich, samen met alle ijsliefhebbers, graag in voor kinderen met kanker, die verblijven of verbonden zijn aan het Prinses Máxima Centrum. Want wat is er mooier dan met de verkoop van dit ijsje, gezamenlijk bij te dragen aan betere behandelingen en nieuwe perspectieven op genezing!”, aldus de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum.

Deelnemende ijssalons

Meerdere ijssalons, verspreidt over heel Nederland, doen mee aan deze actie. Het team van DreamRides bezoekt op 24 maart een aantal van deze ijssalons om het Golden Dreams-ijsje te proeven en een leuk filmpje te maken. Het team gaat langs bij De IJssalon van Breda in Breda, Gelato Buon Gusto in Bergeijk, ‘t IJshofje in Meijel, IJssalon Verheggen in Wijk bij Duurstede, IJsmakerij Schep in Nieuwegein en Luigi’s ijssalon in IJsselstein. Uiteindelijk eindigen zij bij het Prinses Máxima Centrum.

Activiteiten bij Prinses Máxima Centrum

Ook hier vinden allerlei activiteiten plaats op de Europese dag van het Ambachtelijk IJs. 24 maart is ook de Dag van de Muziek en daarom geven twee winnaars van het Prinses Christina Concours geven vijf miniconcertjes bij het Prinses Máxima Centrum. Daarnaast komt er een ijskar van Lorenzo IJssalon uit Utrecht langs om het ijsje Golden Dreams uit te delen. “Het belooft een lekkere en muzikale middag te worden, waarbij kinderen en ouders kunnen genieten van hun ijsje met een muziekje op de achtergrond. Gewoon even niet meer bezig zijn met hun ziekte!”

Geen nieuws van Vakblad IJs meer missen? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Prinses Maxima Centrum en DreamRides

Kinderen horen zorgeloos buiten te kunnen spelen zonder zich druk te hoeven maken over hun gezondheid. Hoe vanzelfsprekend dit ook is, het is niet voor iedereen weggelegd. Voor kinderen met de diagnose kanker verandert hun leven van het ene op het andere moment, voor de ouders staat alles op zijn kop en iedereen leeft van dag tot dag tussen hoop en vrees.

DreamRides is een initiatief wat avontuur combineert met geld ophalen voor goede doelen. In 2023 zet DreamRides zich 100% in voor het beweegprogramma van het Prinses Maxima Centrum. Bewegen is niet alleen belangrijk voor gezonde mensen maar ook voor kinderen die onder behandeling zijn tegen kanker.

Vereniging Ambachtelijk IJscentrum

Vereniging Ambachtelijk IJscentrum is de branchevereniging en het kwaliteitsmerk voor makers van ambachtelijk ijs. "Aangesloten bij Stichting Nederlandse IJsbereidingssector (NL IJs), ondersteunen wij het vakmanschap, de creativiteit en het ambacht van onze ijsmakers. Dat doen we door het delen van kennis, het promoten van ambachtelijk bereid ijs en het organiseren van wedstrijden en evenementen, waaronder dus ook de Europese Dag van het Ambachtelijke ijs."

Altijd op de hoogte blijven?