Plantaardige patisserietraining met inspiratie voor (oranje) sportzomer 2024

30 mei 2024 Bianca Roemaat
Debic, Dawn Foods en Beko Groothandel hebben op dinsdag 28 en woensdag 29 mei in Utrecht voor het eerst samen een ‘Plantaardige patisserietraining’ gegeven. De deelnemers gingen aan de slag met twee vegan recepten voor de (oranje) sportzomer 2024.

“De vraag naar vegan neemt toe. We merken dat bakkers er meer over willen weten”, vertelt Zoë Damen, Brand Manager Debic. Deze leverancier is samen met Dawn Foods en Beko Groothandel de initiatiefnemer van de plantaardige patisserietraining.

Daarmee hebben ze een veertigtal klanten ideeën gegeven én laten ervaren hoe het is om te werken met hun plantaardige producten. “Dit is een mooi voorbeeld van de verbindende factor die wij als groothandel aan onze klanten en leveranciers kunnen bieden”, geeft Farah el Hajjioui (Community Manager Beko Groothandel) aan.

Onder leiding van Romy Uijen, patissier bij Dawn Foods, gingen de deelnemers in het inspiratiecentrum van Beko Groothandel in Utrecht zelf aan de slag. Ze maakten een yuzu taart en een torentje ‘Oranje boven’.

‘Scoren met vegan gebak’

Beide recepten zijn speciaal door Uijen ontwikkeld met het oog op de training. Als thema is gekozen voor de (oranje) sportzomer 2024. In juni neemt het Nederlands voetbalelftal deel aan het EK 2024 en in juli staan de Olympische zomerspelen in Parijs voor de deur. Een mooi instapmoment voor bakkers om onder het motto ‘Scoren met vegan gebak’, aan de slag te gaan met plantaardig gebak.

DSCF7606

Verwenmoment

“De Yuzu taart is een zomerse creatie op basis van deze populaire Japanse vrucht”, licht Sophie Walda, Channel Marketing Manager van Dawn Foods toe. “Het Torentje ‘Oranje Boven’ past perfect in de oranje sportzomer en is een lekker eenpersoonsgebakje dat toevallig ook vegan is.” Prijs het niet expliciet aan als vegan, zo maak je het voor iedereen toegankelijk, tipt ze.

03202024 Dawn41974

Vegan bakkersproducten

Beide plantaardige patisserierecepten bevatten verschillende vegan bakkersproducten van Dawn zoals de Meringue Mix, Multi Mix, Kapselmix, Fond Neutraal, Banketbakkersroom Mix, Delicream Caramel en de Vegantop van Debic. De producten van Dawn Foods en Debic zijn via Beko Groothandel te verkrijgen. De recepten van het torentje en het taartje zijn terug te vinden op de webshop van Beko Groothandel.

03202024 vegan torentje oranje

In de volgende printuitgave van Bakkers in Bedrijf (nummer 5 van 28 juni) lees je meer over deze plantaardige patisserietrainingsdagen.

Altijd op de hoogte blijven?