Nieuwe online voedselmarktplaats om voedselverspilling te voorkomen

28 mei 2019

Antiverspillingsrestaurant Instock lanceert een online marktplaats tegen voedselverspilling. Via de website InstockMarket kunnen horecabedrijven voedseloverschotten en ‘minder mooie’ voedselproducten bestellen om er culinaire gerechten van te maken. De initiatiefnemers, 4 ex-medewerkers bij de Albert Heijn, willen horeca stimuleren om te serveren wat in Nederland beschikbaar is. 

Voedselleveranciers vanuit de hele voedselketen leveren hun onverkochte producten aan het nieuwe food rescue center van Instock. Daar worden de voedselproducten gecontroleerd en online gezet. Inmiddels hebben Albert Heijn, groente- en fruitbedrijf Bakker Barendrecht en groenteteler Van Oers United zich aangesloten. 

In Nederland verspillen we ruim een kwart (1,8 tot 2,5 miljoen ton) van het voedsel dat geproduceerd wordt, meldt het restaurant in een persbericht. Samenwerken in de voedselketen is cruciaal om voedselverspilling tegen te gaan. De stichting Samen Tegen Voedselverspilling benadrukt dat initiatieven zoals InstockMarket.nl daarom hard nodig zijn. Volgens Instock vormt de horeca een mooie oplossing voor de overschotten en imperfecte producten in ons land.

Bron: Foodlog

Altijd op de hoogte blijven?