Nieuw logo, IJsVak-wedstrijden en Dag van het Ambacht

7 maart 2024 Ambachtelijk IJscentrum VAIJ
De VAIJ, de vereniging van ambachtelijke ijsbereiders, komt op 11 maart, tijdens de Dag van het Ambacht, naar buiten met een nieuw logo en vernieuwde uitstraling. Na in gesprek te zijn gegaan met professionele partijen, bleek dit wenselijk omdat de vereniging met regelmaat verward wordt met het IJscentrum, de opleidingsinstantie gekoppeld aan Lentiz opleidingen.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 11 maart zal een statutenwijziging plaatsvinden en wordt dus het nieuwe VAIJ-logo aan de aanwezige leden gepresenteerd. De leden die niet aanwezig zijn op 11 maart, worden direct na 11 maart met een speciale nieuwsbrief hiervan op de hoogte gebracht.

De IJsVak-wedstrijden

Na het doorlopen van de voorronde en de halve finale, zijn de 10 finalisten van de wedstrijd om De Gouden IJsspatel er klaar voor om op 11 maart met elkaar de strijd aan te gaan. Wie het lekkerste ijsje maakt, en er dus met de winst vandoor gaat, wordt bekend gemaakt tijdens het IJsVak-gala dat plaatsvindt na afloop van de beurs. Hier zal ook bekend worden gemaakt wie de winnaar is van de Gouden IJscreatie, waarvoor de deelnemers live op het podium onder toeziend oog van een vak- en publieksjury met elkaar de strijd aangaan. De nummers 1, 2 en 3 van beide vakwedstrijden zijn automatisch genomineerd voor de titel van IJssalon van het Jaar 2024.

Alle winnaars en genomineerden van de IJsVak-wedstrijden worden door de VAIJ ondersteund. Aan de winnaars worden o.a. persberichten en professionele foto’s ter beschikking gesteld en voor de genomineerden voor de titel van IJssalon van het Jaar is daarnaast een draaiboek beschikbaar vol tips en tricks om de publiciteit op te zoeken en zoveel mogelijk profijt te halen uit de nominaties.

De Dag van het Ambacht

Sta jij als ambachtelijk bereider nog altijd goed in verbinding met jouw klant? En speel jij met jouw zaak voldoende in op trends of speciale dieetwensen op het gebied van allergenen?

De Dag van het Ambacht is een nieuw en kleinschalig evenement dat jou helpt bij het vinden van antwoorden op deze actuele onderwerpen. Het evenement is in het leven geroepen om de bezoekers te voorzien van de broodnodige informatie. Maar ook om gezellig te netwerken met collega’s en gerenommeerde wedstrijden bij te wonen. Deze eerste editie staan allergenen(vrij) en vegan in de kijker. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan duurzaam ondernemen.

Zien we jou ook op 11 maart 2024 op Next Level in de Evenementenhal te Gorinchem?

Altijd op de hoogte blijven?