Nieuw consumentenprogramma over voeding van KRO-NCRV

10 juni 2024 KRO-NCRV
KRO-NCRV komt met een nieuw consumentenprogramma over voeding. Op 15 juli start ‘Alles op Tafel. Het programma belooft “de werkelijkheid achter ons dagelijks voedsel te ontrafelen.”

Het decor van ‘Alles in de keuken’ is een kleurrijke kas met een keuken. De presentatie is in handen van Marijn Frank. Zij wordt hierbij ondersteund door chef-kok Ramon Brugman en verslaggevers Anna Gimbrère en Maarten Remmers. Frank fungeert als gastvrouw, terwijl Gimbrère en Remmers op zoek naar antwoorden op vragen als: Zijn groentechips gezonder dan aardappelchips? Zijn avocado’s slecht voor het milieu? En is 100% arabicakoffie echt puur Arabica? Dit doen ze onder andere door producten te testen in het laboratorium. “Met de labtest kent geen enkel product nog geheimen, van kokosbloesemsuiker tot aan chips: klopt het wat er op de verpakking is beloofd?”

Brugman introduceert elke week een vreemd product uit de supermarkt. “Of het nu gaat om een prijzige groente-steak die eigenlijk gewoon dun gesneden groente is, of een kant-en-klaar gekookt eitje dat is bewerkt met luizenuitwerpselen; Ramon brengt dubieuze vondsten mee. Presentator Marijn Frank laat zich verrassen en verwonderen door de kennis van deze 'alleseter en allesweter' en bespreekt met diverse experts en deskundigen de waarheid achter de producten op ons bord.”

Alles op tafel is vanaf maandag 15 juli zes weken lang te zien rond 19.55 uur bij KRO-NCRV op NPO 2. Het programma is een productie van Dahl TV in samenwerking met KRO-NCRV.

 

Altijd op de hoogte blijven?