Niels de Rouw van Patisserie de Rouw wint NK Patisserie voor de jeugd

21 april 2022 Redactie Bakkers in bedrijf

De 20-jarige Niels de Rouw behaalde de eerste plaats bij het Nederlands Kampioenschap Patisserie voor de jeugd. De leerlingbanketbakker van Patisserie de Rouw in Vught mag zich hiermee de beste jonge patissier van Nederland noemen. Ook ontving Niels de Ab Mauri Award, voor het hoogste puntenaantal van de deelnemers uit alle klassen.

De wedstrijd, georganiseerd door de Stichting Jeugd Vakwedstrijden voor de Bakkerij, vond plaats op het ROC Rijn IJssel in Wageningen. Leerlingbanketbakkers tot en met 25 jaar die eerder regiokampioen zijn geworden konden deelnemen. De deelnemers kregen de opdracht twee verschillende soorten friandises, een candybar en een chocolade showstuk van meerdere niveaus te maken. Ze kregen hiervoor vijf uur de tijd en na afloop werden hun creaties anoniem beoordeeld door de jury.

Hoog niveau

Niels de Rouw: “Ik ben superblij en trots op mijn eerste prijs én op de Ab Mauri Award voor het hoogste puntenaantal van alle deelnemers. Het niveau van de concurrentie was hoog en dat maakt het extra uitdagend, want je wilt toch winnen.”

Eigenaren van Patisserie de Rouw Doris en Arthur de Rouw laten weten heel trots te zijn op hun zoon. “Hij heeft er hard voor gewerkt en het is fijn dat hij daarvoor door de vakjury beloond is. Het kampioenschap is een mooie mijlpaal in het jaar waarin ons familiebedrijf zestig jaar bestaat”, aldus het echtpaar.

Geen nieuws van Bakkers in bedrijf meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke woensdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief


Bron: Persbericht

Dit artikel verscheen eerder op: Bakkers in bedrijf

Altijd op de hoogte blijven?