Mijn Melk voegt verse room toe aan assortiment

18 mei 2021 Redactie Food
Foto: Mijn Melk

Mijn Melk voegt room toe aan het assortiment. Dit platform voor melkboeren levert producten direct van de koe naar de consument. De room van Mijn Melk heeft een vetpercentage van 35 procent en is geschikt voor banketbakkers, patissiers en ijsmakers.

De familie Oostdam uit Bodegraven – nu ruim een jaar Mijn Melk-maker – is de eerste boer die de room op de markt brengt. Yvonne Oostdam: “Voor ons is het op de markt brengen van room een mooie aanvulling op wat wij al aanbieden. Om halfvolle melk te produceren, romen we de melk altijd af: we halen een deel van het vet eruit. De room die overblijft, krijgt nu ook een goede bestemming. Dat betekent dat we het maximale uit de melk halen en niets hoeven ‘weg te gooien.”

Oostdam werkt inmiddels samen met een aantal lokale eindproducenten, waaronder Jurgen de Vries van IJssalon de Zoete Inval. "Wij kiezen voor echte, pure ingrediënten om ijs te maken zoals ijs bedoeld is. Wij gebruikten altijd al de verse melk van de Familie Oostdam voor het maken van ons ijs en hoe mooi is het dat we nu ook de verse room kunnen gebruiken! Bij de familie Oostdam weten we dat de room écht vers is, maar ook van dichtbij. We weten precies waar het vandaan komt en wanneer de koe is gemolken. We kunnen zelfs de koeien in de ogen aankijken als we weer verse room komen ophalen.”

Over enkele weken komen er meer leveranciers bij. Dit zijn Mijn Melk-makers Boer Kees in Agelo en De Dobbelhoeve in Udenhout.

 

Dit artikel verscheen eerder op: Bakkers in bedrijf

Altijd op de hoogte blijven?