Meest gelezen berichten van april, mei en juni

29 december 2020
Foto: Unsplash

In aanloop naar 2021 kijken we terug op het afgelopen jaar. Welke artikelen werden het meest gelezen op onze website? Wat lazen de bezoekers van onze website het laatste kwartaal van 2020? De top 5 van april, mei en juni.

1. 'Open je ijssalon alléén als je aan de richtlijnen van het RIVM kunt voldoen'

Vanwege corona was er in maart de eerste lockdown. De horeca moest op last van de overheid in eerste instantie tot 6 april sluiten ,maar mocht wel fungeren als afhaalgelegenheid. In eerste instantie adviseerde de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum de ijssalon om te sluiten tot 6 april. Maar vanwege deze aanvullende maatregelen nuanceerde de vereniging het standpunt. “Open je ijssalon alléén als je zeker weet dat je aan de richtlijnen van het RIVM kunt voldoen.”

2. Wat is de ideale temperatuur om ijs te bewaren en scheppen?

Wat is de ideale temperatuur in een ijssalon? Op welke temperatuur kun je ijs het beste bewaren – en het beste scheppen? Dit bericht uit 2019 legt het uit.

3. Zes genomineerden voor IJssalon van het Jaar 2020

Begin maart maakte het Ambachtelijk IJscentrum de genomineerden voor de titel IJssalon van het Jaar bekend. Na de IJs-vakwedstrijden, die plaatsvonden op 2 en 3 maart in Evenementenhal Gorinchem, waren de top-3 uit zowel De Gouden IJsspatel als De Gouden IJscreatie in de race om de beste ijssalon van Nederland te worden.

4. Waarom voegen we emulgatoren toe aan ambachtelijk ijs?

Emulgatoren zijn stoffen die in staat zijn om stoffen die zich normaal gesproken niet laten mengen, tóch met elkaar te verbinden. Denk bijvoorbeeld aan water en vet of aan water en lucht. Bij de bereiding van ambachtelijk ijs komen beide situaties voor. Jacques Vos legt het uit in dit artikel uit de rubriek Grondstof Belicht.

5. Voorlopig coronaprotocol voor ijssalons

Vereniging Ambachtelijk IJscentrum stelde vanwege het coronavirus en de maatregelen een protocol voor alle ambachtelijke ijssalons van Nederland. Dit coronaprotocol was gericht op de (directe) verkoop van ambachtelijk ijs en bevatte de richtlijnen van het RIVM aangevuld met adviezen. Gedurende het jaar werd dit protocol meerdere keren geüpdatet.

Altijd op de hoogte blijven?