Wereldkampioen Patisserie Jordi Bordas komt in november naar het Bakery Institute. Daar geeft de internationaal gerenommeerde patissier een driedaagse Masterclass en een demonstratie over de door hem ontwikkelde B-concept methode.
Jordi Bordas staat bekend als een van de meest innovatieve patissiers ter wereld. Hij heeft zijn eigen patisserieschool in Barcelona en won in 2011 het Wereldkampioenschap Patisserie. Drie jaar later introduceerde hij zijn B-concept methode voor gezondere, lichtere en smaakvollere patisserie. Het is een methode om recepten te ontwikkelen ‘from scratch’ en heeft een sterke theoretische basis.
Masterclass en demonstratie
In zijn masterclass voor professionals en een demonstratie voor breder publiek bij het deelt Jordi meer over deze methode. Hoe kun je bijvoorbeeld grondstoffen als suiker en vet vervangen of verminderen, smaakvol vegan, lactosevrij of glutenvrij gebak maken, en tegelijkertijd complexe structuren en smaken behouden? Je leert hoe recepten zijn samengesteld en hoe je ze kunt aanpassen aan de behoeften van de klant.
De masterclass vindt plaats van zondag 10 tot en met dinsdag 12 november en is bedoeld voor professionals: bakkers en koks met patisserie-ervaring die hun kennis willen verdiepen. Bordas geeft op donderdag 14 november van 9.00 tot 15.00 uur een demonstratie. Ga voor informatie meer informatie naar de website van Bakery Institute.