Op dinsdag 10 augustus legde Maarten Colijn van ijssalon Martino in Rhenen met succes zijn meesterproef af zodat hij zichzelf nu Meesterijsbereider mag noemen.
Hij maakte onder andere een ijsbuffet met als naam ‘Al het lekkers uit de Betuwe’. De inauguratie vindt in november plaats in de ijssalon.
De titel SVH Meesterijsbereider is de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ijsbereiden in Nederland. Dragers van deze titel hebben tijdens een meesterproef aangetoond dat zij beschikken over uitgebreide kennis en vaardigheden op hun vakgebied. Naast het ambachtelijk bereiden van ijs en ijsproducten is een SVH Meesterijsbereider ook een meester op het gebied van patisserie.
Een uitgebreid onderzoek door deskundigen bepaalt of iemand wordt toegelaten tot de SVH Meesterproef. Om de titel te behalen moet men zich gedurende langere tijd bewijzen op zijn of haar vakgebied. Nadat de proef met gunstig gevolg is afgelegd, vindt de inauguratie plaats in het eigen bedrijf.