Luciano Ferrari is trainer van Valmar Global. In de ijsbranche staat hij bekend om zijn vakkennis. Hij schreef hierover onder meer het boek ‘Gelato and gourmet frozen desserts’.
De Italiaanse ijsmaker gaat tijdens deze eendaagse workshops in op vragen zoals: waaruit bestaat een kwalitatief goed karamelijs? Welke variaties kun je ermee maken? En hoe kun je het ijs verder aanbieden in jouw ijssalon.
Hippe smaak
Valmar Nederland wil via de workshop ambachtelijke ijsbereiders tips en inspiratie geven voor het najaar. “Karamelijs sluit daar goed bij aan; je kunt er je naseizoen mee verlengen. Het is goed te combineren met peer, chocolade, appel, koffie en kaneel. En het is een hippe smaak. Denk maar aan gezouten karamelijs”, vertelt Eline de Jong, adviseur bij Valmar Nederland.
Voor wie gaat meedoen aan de vakwedstrijden om de Gouden IJsspatel en de Gouden IJscreatie 2025, kan de workshop informatie en inspiratie bieden. Karamelijs is de wedstrijdsmaak van 2025. “Luciano staat er bekend om dat hij niet met halffabricaten werkt. Hij kan laten zien hoe je from scratch een karamelsaus of -pasta maakt.”
Aanmelden
Om de workshops van Ferrari bij te wonen hoef je geen klant te zijn van Valmar Nederland. Er is plaats voor 15 deelnemers per workshops. Aanmelden kan via het inschrijfformulier op de site van Valmar Nederland.