Basis IJsbereider
Wil jij leren hoe je echt ambachtelijk ijs maakt? Wil je jezelf onderscheiden door het draaien van eigen ijsrecepturen? Voor iedereen die de basis van ambachtelijk ijsbereiden wil leren biedt het IJscentrum de weektraining basiscursus IJsbereider aan van 27 tot en met 31 mei. De cursus is met name gericht op de praktijksituatie van het ambachtelijke ijsbedrijf. Na het afronden van deze cursus kunnen cursisten het examen IJsbereider afleggen.
Basis Chocolatier
Ontdek de wereld van cacao en chocolade in de cursus Basis Chocolatier die start op 1 mei. In vier dagen leer je over de geschiedenis, de herkomst en het proces van ‘bean to bar’. Alle soorten chocolade komen aan bod: melk, wit, puur, Ruby, Gold en Next. Je gaat zelf aan de slag met tempereren en het maken van chocoladedecoraties, stukswerk en ganaches. Ook leer je een bonbon goed op te bouwen, met verschillende garnituren, zoals gelei en krokantjes.
Special IJs in de Horeca
Het IJscentrum heeft een cursus ontwikkeld die speciaal gericht is op het bereiden van ambachtelijk ijs in de restaurantkeuken. De tweedaagse cursus IJs in de Horeca vindt plaats op 15 en 22 april. Naast de basiskennis van zowel ambachtelijk vruchtenijs als ijs op melkbasis, wordt er in de cursus aandacht besteed aan de receptuurbalans die vooral van invloed is op het mondgevoel en smeltgedrag, wat uiteindelijk bepalend is voor de smaakbeleving. Het dessert is de afsluiter van het diner en is vaak bepalend voor het belevingsoordeel van de gasten.