Leer meer over het bereiden van ijs en chocolade

3 april 2024 ijscentrum
De komende maanden staan er weer allerlei cursussen op het programma bij het IJscentrum en de Patisserie Academie. Leer bijvoorbeeld alles over hoe je echt ambachtelijk ijs maakt in de cursus Basis IJsbereider of ontdek de wereld van cacao en chocolade in cursus Basis Chocolatier.

Basis IJsbereider 

Wil jij leren hoe je echt ambachtelijk ijs maakt? Wil je jezelf onderscheiden door het draaien van eigen ijsrecepturen? Voor iedereen die de basis van ambachtelijk ijsbereiden wil leren biedt het IJscentrum de weektraining basiscursus IJsbereider aan van 27 tot en met 31 mei. De cursus is met name gericht op de praktijksituatie van het ambachtelijke ijsbedrijf. Na het afronden van deze cursus kunnen cursisten het examen IJsbereider afleggen.

Basis Chocolatier

ijscentrum (© ijscentrum)

Ontdek de wereld van cacao en chocolade in de cursus Basis Chocolatier die start op 1 mei. In vier dagen leer je over de geschiedenis, de herkomst en het proces van ‘bean to bar’. Alle soorten chocolade komen aan bod: melk, wit, puur, Ruby, Gold en Next. Je gaat zelf aan de slag met tempereren en het maken van chocoladedecoraties, stukswerk en ganaches. Ook leer je een bonbon goed op te bouwen, met verschillende garnituren, zoals gelei en krokantjes. 

Special IJs in de Horeca ijscentrum (© ijscentrum)  

Het IJscentrum heeft een cursus ontwikkeld die speciaal gericht is op het bereiden van ambachtelijk ijs in de restaurantkeuken. De tweedaagse cursus IJs in de Horeca vindt plaats op 15 en 22 april. Naast de basiskennis van zowel ambachtelijk vruchtenijs als ijs op melkbasis, wordt er in de cursus aandacht besteed aan de receptuurbalans die vooral van invloed is op het mondgevoel en smeltgedrag, wat uiteindelijk bepalend is voor de smaakbeleving. Het dessert is de afsluiter van het diner en is vaak bepalend voor het belevingsoordeel van de gasten.

 

Wil je meer weten over de cursussen van het IJscentrum en de Patisserie Academie? Ga dan naar de website en raadpleeg de agenda. Daar staat precies welke cursussen wanneer worden aangeboden.

Altijd op de hoogte blijven?