Laan Heiloo gaat verder als Nic Gelato Nederland

10 februari 2025 Redactie Vakblad IJs Laan

 

NIEUWS | Na zeventig jaar krijgt leverancier Laan Heiloo een nieuwe naam. Vanaf 1 maart gaat het bedrijf verder als Nic Gelato Nederland.

Laan Heiloo levert al zeventig jaar ijsgrondstoffen en ijsbenodigdheden aan de ambachtelijke ijsbereiders. Dit viert de grondstoffenleverancier op IJsVak met nieuwe acties en een nieuwe naam.

Nic Gelato Nederland

De familie Laan startte het bedrijf in 1955 in Heiloo. Nu, in 2025 verandert de naam van Laan Heiloo in Nic Gelato Nederland. “Sinds 2017 is Laan onderdeel van de Scandinavische Nic-groep”, schrijft het familiebedrijf in hun nieuwsbrief. “Deze samenwerking geeft ons unieke kansen voor innovatie en groei. De nieuwe naam versterkt onze positie en helpt ons klanten nog beter te ondersteunen.”

Voor klanten verandert er weinig. Alleen de communicatie gebeurt voortaan onder de naam Nic Gelato Nederland. “Onze passie voor de ijsbranche blijft onveranderd. Met de rijke historie van Laan als basis blijven we inspireren met vernieuwende producten en uitstekende service”, aldus de leverancier.

Jubileum

Ook laat de grondstoffenleverancier het zeventigjarig bestaan niet ongemerkt voorbij gaan. Laan viert het jubileum met “mooie acties en andere verrassingen”. Tijdens IJsVak worden de eerste jubileumacties bekend gemaakt.

Laan Heiloo

Laan staat bekend als  groothandel op het gebied van ijsgrondstoffen en ijsbenodigdheden voor de ambachtelijke ijsbereiders. Daarnaast adviseert de leverancier over ijsbereiding, (ijs)verpakkingen en het opstarten van een ijssalon. Laan heeft een breed assortiment en is officieel importeur van de grote Italiaanse merken MEC3, Elenka, Pernigotti, Lazzaris en Camel. Naast ijsgrondstoffen bestaat het assortiment uit gereedschappen voor ijs, klein- en grootapparatuur voor ijs en horeca, en verpakkingen.

Meer weten?

In elke editie van Vakblad IJs deelt Laan kennis en recepten. Zo vertelde accountmanager Tom van Baar in de afgelopen editie over veel voorkomende valkuilen bij het opstarten van een ijssalon en gaf handige tips. Daarnaast deelde Laan het recept Creamy Cookies Coffee.

Altijd op de hoogte blijven?