Jaaroverzicht: samenwerkingen, fusies en nieuwe functies 2021

28 december 2021 Lauren Scheurwater

Iets gemist het afgelopen jaar? In de kerstvakantie eindelijk tijd om achterstallig nieuws in te halen? Vakblad IJs! Helpt een handje met verschillende jaaroverzichten. Nu: amenwerkingen, fusies en nieuwe functies.

Januari

Janet Kooren is de nieuwe hoofdredacteur van EVMI, vakblad voor de voedingsmiddelenindustrie. Ze was voorheen hoofdredacteur van Automatie PMA.
Lees meer

De Food Innovation Academy (FIA) benoemt Meester Patissier Hidde de Brabander en chef en culinair adviseur Tim Kan tot food-ambassadeurs. Ze gaan de Vlaardingse academie helpen het imago van ijs(patisserie) en Aziatisch koken te promoten.
Lees meer

Februari

Vipam en Vanille B.V. gaan samenwerken. Onder de merknaam Royal Vanilla verzorgt Vipam de verkoop en distributie van vanille en extracten in het segment bakkerij-ingrediënten.
Lees meer

Maart
NL IJS_logo_2

Paccor, Duitse producent van verpakkingsmiddelen, neemt de verpakkingsdivisie van het Belgische bedrijf Miko over. Miko is een koffieservice- en kunststofverpakkingenspecialist.
Lees meer

Buteressence BV uit Zaandam is de nieuwe partner van de Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen. Buteressence is specialist in aroma’s die worden toegepast in voeding en stelt een aromabibliotheek ter beschikking.
Lees meer

NL IJS, de Stichting Nederlandse ijsbereidingssector, is een feit. Met als sterke basis het ijscentrum, de branchevereniging Ambachtelijke IJscentrum en het Gilde van SVH Meesterijsbereiders.
Lees meer

April

Uitgeverij Agrio sluit zich aan bij het netwerk van Foodbanen.nu, de nieuwe vacaturesite gericht op food en agro.

Lees meer

Juni

Het Dutch Pastry Team maakt bekend dat de bestaande samenwerking met IJswinkel.nl is uitgebreid  met een nieuwe partner Andros Chef. Patissier Robin Hoedjes deelt daarom zijn recept Bombe aardbeien.
Lees meer

De Barry Callebaut Group neemt Europe Chocolate Company over. Barry Callebaut verwacht de overname van de Belgische B2B producent van chocoladespecialiteiten en -decoraties de komende maanden af te ronden.
Lees meer

Juli

IJskuypje_samenwerking smullers

De Amsterdamse ijssalon IJscuypje gaat samenwerken met fastfoodconcept Smullers. Op de NS stations Amsterdam CS en Rotterdam CS kunnen klanten voortaan ook terecht bij de snackbarketen voor het schepijs van IJscuypje.
Lees meer

Augustus

IJssalon Roberto Gelato en de brouwerij Brothers in Law Brewing hebben de handen in eengeslagen voor de Gelato IPA. De IPA heeft de romige smaak van ijs met tonen van passievrucht en guave.
Lees meer

NextDeli, een E-commerce platform voor versspeciaalzaken en The High Five Company zijn een samenwerking aan gegaan. Versspecialisten kunnen de bean-to-bar chocolates van The High Five Company voortaan bestellen via NextDeli.
Lees meer

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) krijgt een nieuwe inspecteur-generaal. De ministerraad heeft ingestemd met de benoeming van Dr. mr. G.J.C.M. (Gerard) Bakker. Hij gaat de functie vanaf 16 augustus 2021 vervullen.
Lees meer

September

Food Innovation Academy Food Innovation Academy (© FIA)

De Food Innovation Academy (FIA) heeft de FIA-bedrijvenvereniging opgericht. Het doel van de vereniging is om samen met mbo- en hbo-opleiders binnen de FIA te voorzien in voldoende goedgekwalificeerde medewerkers in de food-productiebedrijven in de regio Rijnmond.
Lees meer

Unilever heeft in het Turkse Konya een nieuwe fabriek voor het maken van ijsjes geopend. Het is de 35e ijsjesfabriek van Unilever wereldwijd en gaat onder andere Cornetto-, Max- en Twister-ijsjes produceren.
Lees meer

MerchandIce heeft samen met Feyenoord een ijslolly ontwikkeld in de kleuren van de Rotterdamse voetbalclub. Eerder ontwikkelde het bedrijf al een ijslolly voor FC Utrecht.
Lees meer

De Raad van Bestuur van Barry Callebaut benoemt op 1 september de Nederlander Peter Boone als nieuwe CEO. Boone volgt Antoine de Saint-Affrique op.
Lees meer

November

Vanaf volgend jaar heeft Vereniging Ambachtelijk IJscentrum een nieuw secretariaat. Januari 2022 neemt Het SecretariaatsBuro in Almere het stokje over van Servicecenter 4 Hospitality. Voorzitter Teun van Loonen en Pascale Jongejans ondertekenden hiervoor op 24 november een overeenkomst.
Lees meer

Luc Blok wordt met de ingang van november de nieuwe voorzitter van het Gilde van SVH meesterijsbereiders. Daarmee neemt hij het stokje over van Theo Clevers.
Lees meer

Producten van Lubeca zijn voortaan in Nederland verkrijgbaar via Vipam. De Duitse grondstoffenproducent kies voor Vipam als exclusieve partner voor de Nederlandse markt.
Lees meer

 

Altijd op de hoogte blijven?