Introductie Cash-it zelfscan kassa op Bakkersvak

5 maart 2023 Redactie Bakkers in bedrijf

Marti Orbak Software en Evers Kassasystemen introduceren op Bakkersvak de Cash-it zelfscan kassa voor de bakkerij. Bij deze betaalzuil kunnen klanten snel en gemakkelijk zelf producten afrekenen.

Vanuit de branche kwam steeds meer vraag naar een zelfscankassa, vertelt Dave Everaers van Marti Orbak Software. Een dergelijke kassa is vooral gericht op klanten die even snel iets willen halen. Het verkort wachttijden en de winkelmedewerker krijgt meer tijd voor de andere klanten. Ook is het een mogelijke oplossing voor het personeelstekort

Zelfbediening

“Aanvankelijk zie je dat ondernemers denken: dat past niet in onze winkel, maar dat verandert”, zegt Everaers. “De consument die even snel een eierkoek wil kopen en een lange rij ziet staan, denkt: ik loop maar door, want ik moet weer aan het werk. Maar als hij even snel kan scannen, komt ‘ie wel binnen.”

Volgens Everaers kun je de opkomst van de zelfscan kassa vergelijken met de invoering van de zelfbediening in bakkerswinkels. “In het begin dachten ondernemers ook dat ze minder contact zouden hebben met de klant en dat klanten het onpersoonlijk zouden vinden. Met de webshop was het idem, maar op een gegeven moment zie je toch dat ook die verkoopsystemen bij bakkers werken en belangrijk wordt voor de verkoop. Met de webshop zie je nu juist eerder dat klanten meer kopen en deze nieuwe klanten aantrekt. Als je kijkt naar de opkomst van de zelfscan kassa's, het wordt voor de consument steeds meer normaal. Je zag het eerst bij de supermarkten en ziet het nu steeds meer bij de retail, waarom dan niet in de bakkerswinkel?”

Zelfscankassa

Met de Cash-it zelfscan kassa kan de klant zelf de producten scannen of aantikken in het productoverzicht en afrekenen via de pin. Ook is het mogelijk om de zuil uit te breiden met de Cikam Easy Cash Compact, waardoor de klant ook met cashgeld kan afrekenen. De zelfscan kassa communiceert net de Cash-it kassa direct met Bake-it en Orbak op kantoor, waardoor de prijzen en ingrediënten- en allergeneninformatie altijd up-to-date zijn. De bakker kan zelf bepalen welke producten met de zelfscan kassa kunnen worden afgerekend.

Altijd op de hoogte blijven?