IJssalons klaar voor de lente

3 april 2025 Redactie Food Pixabay
NIEUWS | Nu de lente is aangebroken begint het ijsseizoen echt op gang te komen en dat betekent goed nieuws voor ijsliefhebbers en ijsbereiders. Met gratis ijsacties en nieuwe ijssalons is er volop kans om te genieten van ambachtelijk en vers ijs. 

Overal in het land openen steeds meer ijssalons hun deuren voor het nieuwe seizoen. Ze zijn stuk voor stuk klaar om consumenten te voorzien van ambachtelijk bereid ijs in uiteenlopende smaken.

Gratis ijs

Op zaterdag 5 april trakteren Kwalitaria IJsselkade en De Stevensbloem op gratis softijsjes. Tussen 14:00 en 15:00 uur kunnen klanten terecht bij vestigingen aan de IJsselkade en de Ina Boudier-Bakkerstraat. "We doen dit jaarlijks naar aanleiding van de opening van het ijsseizoen," aldus een medewerker van de keten. Deze actie trekt gegarandeerd veel klanten en is een slimme marketingstrategie.

Nieuwe smaken

Naast de gratis ijsactie openen ook diverse ambachtelijke ijssalons hun deuren in april. Bakkerij Schuld in Oostendorp opent op 16 april een nieuwe ijssalon, waar vers, ambachtelijk ijs in diverse smaken wordt geserveerd. "Hier scheppen we niet zomaar ijs, maar échte ambacht, vers gemaakt in de meest diverse smaken," aldus de bakkerij Schuld. In Limbricht bereidt IJssalon De Kleine Haan vanaf 12 april dagelijks vers ijs met hoogwaardige ingrediënten. "De ijsmakerij streeft naar perfectie in elke lepel, en dat proef je," aldus de Kleine Haan. Al 90 jaar lang wordt in de ijssalon De Lorenzo aan de Cederstraat in Den Haag ijs gemaakt volgens het recept van de Italiaan De Lorenzo. Met elke maand een nieuwe smaak. Nu staan gemberijs en Ferrero Rocher op de kaart. Titelkandidaat voor "IJssalon van het jaar 2025" IJssalon De Hoop in Blaricum opent haar deuren op 7 april. De uitslag is in juni 2025.

Kansen voor ijsbereiders

Consumenten hechten steeds meer waarde aan ambachtelijke producten en unieke smaakbelevingen. IJsbereiders die hierop inspelen, kunnen zich onderscheiden in de markt en een loyale klantenkring opbouwen. Het ijsseizoen biedt dan ook volop mogelijkheden voor ijsmakers om hun creativiteit te tonen en nieuwe, verrassende ijssmaken te introduceren.

Altijd op de hoogte blijven?