
De winnende limoncello is het geesteskind van Marco Di Roberto, oorspronkelijk uit Napels. Di Roberto produceert de limoncello op kleinschalige wijze en brengt zo een stukje authentieke Italiaanse smaak naar Nederland. Op instagram wordt het gevierd.
Frisse karakter en muntachtige afdronk
De IWSC-jury prees de Agrumi limoncello om zijn: “Heldere en levendige geurtonen van verse citroenbladeren. In de mond barst het van de krachtige citroenolie, perfect in balans gebracht met een vleugje zoetheid. De lange, fluweelzachte afdronk laat een charmant mintachtig tinteltje achter dat aangenaam blijft hangen. Uitstekend in balans en heerlijk van smaak.”
Marco Di Roberto reageerde verheugd op de overwinning: "Dat we mee mochten doen aan de IWSC was al bijzonder. Maar dat we ook nog een gouden medaille winnen en de hoogste Nederlandse score behalen, dat is echt onwerkelijk. We zijn enorm trots en dankbaar."
Komende twee jaar
De gouden onderscheiding geeft IJssalon Kees het recht om de komende twee jaar het gouden IWSC-label op hun flessen te dragen een kwaliteitsstempel dat wereldwijd wordt herkend.