IJscentrum breidt cursusaanbod uit

11 augustus 2015

Het IJscentrum in Wageningen heeft het vaste cursusaanbod uitgebreid. Nieuw zijn de twee eendaagse trainingen. Op 17 november is er de training IJs(s)maken vanuit de basis en op 24 november vindt de training Receptuurberekenen plaats.

IJs(s)maken vanuit de basis

Deze praktische training heeft als doel ijsbereiders kennis te laten maken met de mogelijkheden om van verse en rauwe producten ijs te bereiden. Door zelf samenstellingen te maken voor pasta's, sauzen, variegato's en infusies haal je meer uit het ambacht en onderscheid je je van de concurrentie.

Receptuurberekenen

Behalve het berekenen van de kwaliteitsparameters van een receptuur zoals vet, drogestof, eiwit en lactosepercentages, komt ook de vriespuntverlaging aan de orde en het berekenen van de voedingswaarden, die volgend jaar als een verplichting gaan gelden.

Internationale week

Verder gaat op 7 december de internationale training IJsbereider van start. Dit is de cursus IJsbereider uit het vaste programma van het IJscentrum, maar wordt verzorgd in het Engels. De cursus heeft een duur van vijf aaneengesloten dagen en wordt afgerond met een examen.

  • Zet ook het vaste programma in de agenda:
  • vanaf 1 september starten we weer met de cursussen IJsbereider,
  • op 16 september met de cursus Gespecialiseerd IJsbereider – Vaktechniek,
  • op 12 novembercursus Gespecialiseerd IJsbereider – Technologie.
  • op 18 en 19 november vind de cursus IJs & Patisserie weer plaats

Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor bovenstaande cursussen. VAIJ-leden krijgen een korting door op het inschrijfformulier hun lidmaatschapsnummer te vermelden. Meer informatie op de website van het IJscentrum: www.ijscentrum.nl/cursussen.

 

Altijd op de hoogte blijven?