IJs in de media | Februari 2023

28 februari 2023 Redactie Vakblad IJs
Foto: Oscar van der Wijk

De ijssalons gaan weer open, de Belgisch kampioen ijsbereiden en aandacht voor de Gouden Spatel. Wat lazen we de afgelopen maand over de branche? Een greep uit de media.

De pop-up ijssalon Coco Gelato keert terug in Gent, meldt PZC. “We zetten ons verhaal deze lente of zomer verder in Gent. De nieuwe locatie en openingsdatum worden snel bekend gemaakt.”

Bijzonder Brasserie van eigen deeg heeft ijssalon Fanelli's in Dwingeloo overgenomen. Nieuwe eigenaar Irma de Kruijf gaat de ijssalon verder uitbreiden qua assortiment en openingstijden. Daarnaast krijgt de ijssalon dagbestedingsplekken, aldus de Hoogeveensche Courant.

In de buurt Enschede spot een nieuwe ijssalon. IJssalon Ciao Gelato komt in de plaats Roll N Cone. Maar echt nieuw is de salon niet. “Zelfde leiding, zelfde personeel, zelfde service, nieuwe merkidentiteit”, aldus eigenaar Jörg Lasthaus.

“Het is winter! En dat betekent… tijd voor een ijsje? Ja echt, want de ijssalons gaan binnenkort open”, meldt het AD. Voor de aanvang van de start van het nieuwe ijssalon vraagt de krant een aantal ijssalons in Almelo en Nijmegen wanneer zij hun deuren weer openen.

IJssalon La Dolce keert na vijf jaar terug in Zwolle. “Een ijszaak is altijd blijven kriebelen”, vertelt Berto Egberink aan In de buurt Zwolle. “Ik liep wel vijf keer langs dit pand en dacht: dit is een prachtige plek.”

Op VRT NWS aandacht voor het Belgisch Kampioenschap IJsbereiding. “Ik heb een bloemenijs gemaakt van hibiscus en kaneel, met een variegato (vloeibare toevoeging) van veenbes en gekarameliseerde noten met een beetje zout”, vertelt winnaar Djordy Van Kemseke.

Het ED gaat langs bij Andrea Höller van ijssalon Gelato Buon Gusto. Zij is een van de ijsbereiders die mee mag doen aan de finale van de Gouden IJsspatel. “Ik had het echt niet verwacht, maar ben er zo blij mee”, jubelt ze.

“IJssalon Heinink breidt uit in Enschede”, kopt Tubantia. Eigenaresse Monique Heinink opent half maart haar nieuwe salon die wordt uitgebreid met een bakkerij. “Nog meer verrassende ijssmaken én brood.”

Altijd op de hoogte blijven?