Huize van Wely lanceert het boek '100 jaar meesterschap'

30 oktober 2023 Esmee de Winter
Robin Hoedjes – sinds 2017 chef patissier bij Huize van Wely –  presenteerde het boek ‘100 jaar meesterschap’ tijdens een evenement in Amsterdam. Aan de hand van onder meerprachtige ruimtes met tafels vol patisserie voerde de presentatie de bezoekers door de tijd. "De verschillende ruimtes laten zien hoe Huize van Wely is begonnen en hoe het is veranderd door de jaren heen. Ik ben super trots op hoe het boek geworden is en ik wil iedereen bedanken die hieraan heeft meegewerkt", vertelde chef patissier Robin Hoedjes. 

Robin Hoedjes (© Esmee de Winter)

Ester van Vliet, marsepeinspecialist werkt “al 10 jaar met passie en plezier” bij Huize van Wely en nam de redactie van Bakkers in Bedrijf mee langs de verschillende ruimtes. 

Over Huize van Wely 

Geschiedenis Huize van Wely (© Esmee de Winter)  

In één van de ruimtes lieten de foto's aan de muur zien waar het allemaal is begonnen. De grondlegger en naamgever van Huize van Wely opende in 1922 de deuren van de banketbakkerij in de Hoofdstraat van Noordwijk aan Zee, waar Huize van Wely tot op heden nog altijd gevestigd is. Inmiddels heeft Huize van Wely nog vier andere winkels in Nederland: Heemstede, twee winkels in Amsterdam en sinds 2019 ook in Haarlem. Tevens zijn er twee winkels in Jakarta, Indonesië. 

Hofleverancier (© Esmee de Winter)

Op 24 oktober 2023 is Huize van Wely vereerd met de Koninklijke onderscheiding van Hofleverancier, hier lees je daar meer over.

Meer over het boek 

Na het verzamelen van talloze prachtige verhalen over de geschiedenis van Huize van Wely, besloot het bedrijf deze te bundelen en te delen met het publiek. Het is een volumineus boek met mooie foto's en illustraties geworden die begint met een tijdlijn van 1922 tot 2022. Er staan vele verhalen in bijvoorbeeld over de creaties  'de Angel' en 'de Judith'. In het boek staan ook veel recepten, van koeken tot taarten, bouchées en roomijs.

Robin Hoedjes (© Esmee de Winter)

'100 jaar meesterschap' is verkrijgbaar in het Nederlands en in het Engels als '100 years of excellence'. In Bakkers in bedrijf editie 10 lees je nog meer over het boek.

Altijd op de hoogte blijven?