BLARICUM – Hazelnoot wordt de wedstrijdsmaak voor de IJsVak-Wedstrijden van 2017. Dat heeft de Vereniging van Ambachtelijke IJsbereiders (VAIJ) bekendgemaakt. Caroline Kooij, eigenaar van ijssalon De Hoop in Blaricum die is verkozen tot IJssalon van het Jaar, mocht de wedstrijdsmaak noemen tijdens de bekendmaking van de Beste IJssalon-verkiezing op 24 maart. Ze deed dat in aanwezigheid van VAIJ-voorzitter Jacques Vos, die ook wedstrijdsecretaris is van de IJsVak-Wedstrijden.
Keuze
IJsbereiders die begin februari de IJsVak-Beurs in Uden bezochten, mochten uitmaken welke ijssmaak in 2017 centraal staat bij de IJsVak-Wedstrijden. De keuze bestond uit hazelnoot, kokos en ananas. Ruim 100 vakgenoten brachten hun stem uit: 45 procent koos voor hazelnoot, 36 procent sprak z’n voorkeur uit voor kokos en 21 procent zou met ananas aan de slag willen gaan.