Halleluja ijs proeven op de IJs-Vak 2025

4 maart 2025 Redactie Food VAIJ
NIEUWS | Het Halleluja-ijs van Vincenzo Squatrito is bekroond tot dé smaak van 2025 tijdens de SIGEP World, het evenement georganiseerd door Italian Exhibition Group in het Rimini Expo Centre. Hoe smaakt dit ijsje en is het makkelijk te maken?

IJsmeester Luc Blok, van ijssalon Luciano in Wassenaar, heeft het recept van deze Gianduia met geroosterde hazelnoten en een pure chocolade Variegato erdoorheen voor je vertaald.

“In eerste instantie dacht ik hoe heeft hij dit gemaakt, maar toen ik de volgorde van het maakproces doorhad, kan ik niet anders zeggen: het is een heerlijk ijsje door de volle smaak", aldus IJsmeester Luc Blok. "Het is echt een koudweer ijsje. Precies voor dit moment.”

Proeven

Kom het Halleluja-ijs proeven en neem het recept mee en hopelijk ligt straks Halleluja-ijs ook bij jouw in de vitrine op 24 maart, de internationale dag van het ijs. Kun je niet naar de vakbeurs komen?

Vanaf 9 maart is naast het recept ook een filmpje beschikbaar waarin IJsmeester Luc Blok je laat zien hoe je Halleluja-ijs maakt.

Altijd op de hoogte blijven?