Gilde van Meesterijsbereiders eert Paul van Pelt

11 maart 2025 Redactie Vakblad IJs Chris Toonen
NIEUWS | Op het podium van de IJsVak-Beurs in Gorinchem is Paul van Pelt maandag 10 maart door het Gilde van Meesterijsbereiders in het zonnetje gezet. 

Luc Blok, voorzitter van het Gilde van Meesterijsbereiders, overhandigde Paul een bronzen beeldje van een ijsbereider met bokvriezer. Dit beeldje is speciaal voor deze gelegenheid gemaakt en benoemt Van Pelt 'ijstopper 2025'. De zichtbaar geëmotioneerde Van Pelt nam het dankbaar in ontvangst. Alle Meesterijsbereiders schudden hem bemoedigend de hand. 

ijstopper paul van pelt (© Chris Toonen)  

Woord van dank

Ook gaf Luc een mooie speech. “Bijzondere mensen verdienen iets bijzonders en de inzet van Paul is meer dan bijzonder. Zolang als ik Paul ken, en dat is al sinds de oprichting van het IJscentrum in 1999, is hij meer dan betrokken bij alles wat hij doet. Ik kan me niet heugen dat hij ooit een vergadering heeft overgeslagen en altijd brengt hij de media feilloos op de hoogte van alles wat er speelt binnen onze branche.”

Alle Meesterijsbereiders die tot het Gilde toetreden, wordt geacht een belofte te doen zich altijd in te zetten voor de branche. Paul, die zelf geen ijsbereider is, hoefde geen beloftes te maken.  “Hij is er gewoonweg altijd voor onze branche. Zelfs om 23 uur in de avond, krijg je nog antwoord op je vragen. Tijdens een vergadering van de Meesterijsbereiders hebben we dan ook unaniem besloten om hem te eren voor alles wat hij voor ons doet”, vervolgt Luc. 

Van Pelt actief bij het Gilde en de VAIJ

Paul van Pelt zet zich, naast het Gilde van Meesterijsbereiders, ook in voor de Vereniging van Ambachtelijke IJsbereiders (VAIJ). Hier was hij verantwoordelijk voor de communicatie. Na jarenlang gewerkt te hebben voor Grobak, wat later Bakeplus werd, ging Paul met vervroegd pensioen. Een aantal rustige jaren volgden vanwege gezondheidsredenen, maar sinds een aantal jaar is de bijna 70-jarige Van Pelt weer actief voor zowel het Gilde als de VAIJ. 

Verder lezen? Lees ook de column van Peter van Pelt, genaamd 'slagroom op je ijs'.

Lees verder

Altijd op de hoogte blijven?