“Het was een geslaagde dag met enkel positieve reacties”, zo laat VOC-voorzitter Gijs van Dijk van ’t IJshuys in Heusden weten. De VOC is een onderdeel van de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum. Deze bestaat uit zes groepen van Nederlandse en Belgische ondernemers. Daarin wisselen ijsbereiders regelmatig onderling tips uit en delen kennis via bijeenkomsten en WhatsApp-groepen.
Gastvrijheid
De bijeenkomst in Udenhout begon met een lezing over gastvrijheid & subsidies voor opleidingen door Coen Bertens, oud-directeur van De Efteling.
Speeddating
Daarna maakten de aanwezigen kennis met VOC-leden uit andere groepen door middel van speeddating. In gesprekken van telkens vijf minuten vond een korte kennismaking plaats. Die opzet viel in de smaak.
Boost je ijskaart!
Vervolgens gaven horeca-experts Bianca Roemaat en Petra Venekamp een lezing ‘Boost je ijskaart!’ met tips hoe je je ijskaart en assortimentsborden optimaal benut als marketing- en communicatiemiddel.
Variegato’s maken
Na de lunch verzorgde Marcel Vermeulen (docent IJscentrum en eigenaar van Ciolato di'cello in Voorhout) een demonstratie over hoe je zelf pasta’s en variegato’s maakt.
De dag werd afgesloten met een borrel.
In de video zie je een terugblik van de VOC-bijeenkomst in Udenhout.