Gelato Festival start in België

2 februari 2023 Redactie Vakblad IJs
Foto: Christiaan van Beemen

De eerste Europese stop van de Gelato Festival World Masters vindt plaats in België. Op 7 februari organiseert Carpigiani Benelux in Zandhoven de eerste wedstrijd waarbij Belgische ijsbereiders zich kunnen kwalificeren voor de Europese finale.

Onder de noemer Carpigiani Challenge gaan 25 Belgische ijsmakers de strijd met een elkaar aan om een plek in de Europese finale. Zij draaien live hun ijs op de locatie in Zandhoven. Een jury van ijsbereiders, lokale chefs en food journalisten keuren het ijs. De beste drie kwalificeren zich voor de Europese finale van de Gelato Festival World Masters.

De Gelato Festival World Masters 2022-2025 wordt georganiseerd door Gelato Festival, in samenwerking met Carpigiani Gelato University en Sigep – Italian Exhibition Group. Het Gelato Festival begon in 2010 in Florence als een lokale wedstrijd, geïnspireerd door het eerste ijsrecept van Bernardo Buontalenti uit 1559. Sindsdien is de wedstrijd uitgebreid. Eerst over de rest van Italië, daarna Europa en sinds 2017 de Verenigde Staten. Aan de editie van 2017-2021 deden 3500 ijsmakers mee.

Geen nieuws van Vakblad IJs meer missen? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?