Food Tech Event 2024: hoe kunnen we food verbeteren?

16 mei 2024 Max Geluk Mikrocentrum
Food Tech Event op 15 en 16 mei staat in het teken van technische ontwikkelingen die de voedingsbranche verder kunnen helpen. Niet alleen kan de kwaliteit van het voedsel verhoogd worden met behulp van technologie, ook de efficiëntie, effectiviteit, veiligheid en duurzaamheid kunnen beter. Op het programma staan diverse lezingen; wij pikken er een aantal uit.

Het Food Tech Event staat met lezingen en seminars stil bij de laatste innovaties. De hoofdthema’s zijn machinebouw, apparatenbouw en techniek voor productie-verwerkingslijnen, voedselveiligheid en hygiëne in productieomgevingen, digitaliseren en automatiseren, kwaliteitsmanagement en beheersing, energiemanagement en besparing in de productieomgeving en Leven Lang Ontwikkelen. Om u wat meer inzicht te geven van de lezingen en seminars, lichten wij er hier een aantal voor u uit.

Machinebouw in food

Panelleden, afkomstig van de brancheverenigingen GMV, DMFI en Machevo & Bulk, brengen hun kennis ter tafel over de uitdagingen waar de machinebouw zich in de voedingsmiddelenindustrie voor gesteld ziet. Tijdens deze lezing zal er nadrukkelijk ruimte zijn voor discussie. De leden vanuit de drie brancheverenigingen willen namelijk met het publiek praten over de impact van de voortdurende roep om innovatie en snellere, schonere en vooral betere machines. Ook willen ze een gesprek voeren over de uitdagingen voor de machinebouw in de voedingsmiddelenindustrie.

Christian Hospers: Hoe waarborg je hygiëne tijdens engineering?

Met een engineeringsproces bedoelen we het proces waarin technische apparaten bediend worden om hun functie te vervullen. In dit geval gaat dat om technische apparaten in de voedingsindustrie.

Bij veel projecten waarin engineering wordt toegepast in de voedingsindustrie ontbreekt een juiste voorbereiding. Daardoor kan de hygiëne niet altijd gewaarborgd worden. Christian Hospers van organisatie NIRAS zal technische oplossingen delen waardoor projecten beter kunnen voldoen aan hygiëne standaarden. Hospers gebruikt daarbij een praktisch voorbeeld: de toepassing van hygiënische ontwerpprincipes in een typisch engineeringproject.

Mark Boeren: van Oostenrijkse bergforel naar wereldwijd circulair en chemievrij koelen

Mark Boeren, CEO van Pathema, vertelt hoe wij volgens hem een toekomstig drinkwatertekort in Nederland kunnen voorkomen. Volgens Boeren wordt er nu onnodig veel water verspild bij het koelen van producten. Hij wil laten zien dat dit eenvoudiger, duurzamer, veiliger en goedkoper kan.

 

Altijd op de hoogte blijven?