
Zo won Angelina Zuliani van Zuliani’s Gelato in Zoetermeer de Gouden IJsspatel en Tim Palm van IJssalon Bastani in Eindhoven had de lekkerste ijscoupe en won de Gouden IJScreatie. Of ga langs de Beste Nieuwkomer. Die titel ging dit jaar naar Tom Querido van IJssalon de Hoop in Blaricum. Bekijk de winnaars van de Gouden IJsspatel en De Gouden IJscreatie tijdens de afgelopen IJS-wedstrijden.
Het ijsje van het jaar
Halleluja-ijs van Vincenzo Squatrito is bekroond tot dé smaak van 2025 tijdens de SIGEP World, het evenement georganiseerd door Italian Exhibition Group in het Rimini Expo Centre.
Meest Meesterlijke IJsje
Je kunt ook een bezoek brengen Luc Blok, de winnaar van de titel van het Meest Meesterlijke IJsje. Hij won voor de derde keer met zijn smaak 'Mango Sticky Rice', tijdens de vakbeurs Bakkersvak & IJS-vak in de Evenementenhal in Gorinchem.
De tweede en derde prijs gingen respectievelijk naar Meesterijsbereiders Niels Hendrikse van IJssalon Soet en zo met het Gold Billionaire ijsje en naar Hans Kennis van IJssalon Smaak.
Vereniging Ambachtelijk IJscentrum
Vereniging Ambachtelijk IJscentrum is de branchevereniging en het kwaliteitsmerk voor makers van ambachtelijk ijs. "Aangesloten bij Stichting Nederlandse IJsbereidingssector (NL IJs), ondersteunen zij het vakmanschap, de creativiteit en het ambacht van onze ijsmakers. Dat doen ze door het delen van kennis, het promoten van ambachtelijk bereid ijs en het organiseren van wedstrijden en evenementen, waaronder dus ook de Europese Dag van het Ambachtelijke ijs.