Dubbele special IJscentrum: drageren en grab & go chocolade

21 februari 2022 Redactie Vakblad IJs

Het IJscentrum komt in maart met een dubbele special voor ijsbereiders, bakkers en banketbakkers. Met Drageren en Grab&Go Chocolade kunnen deze ondernemers hun omzet een flinke boost geven.

Voor de dubbele special heeft het IJscentrum de expertise van Merel Rijnen (Food Dynamics), Ton Jongejan (Callebaut), Selmi en Hidde de Brabander ingeschakeld. Zij leren de deelnemers alles over de kunst van het drageren en bieden met Grab&Go een flinke dosis inspiratie voor chocolade-impuls artikelen.

Drageren

De cursusdag drageren bestaat uit een ochtend en een middagprogramma. Voedingsmiddelentechnoloog Merel Rijnen van Food Dynamics deelt haar kennis van het drageren. Met drageren voorzie je een lekkernij van een coating. Bijvoorbeeld van suiker of chocolade. Met behulp van de drageerketel van Selmi kun je de meest glimmende glimmende dragees, zoals gecoate amandelen of een eigen variant op Maltezers. Aan bod komen onder andere de verschillende vullingen en chocoladecoatings. Deze techniek is niet alleen geschikt voor producten voor de losse verkoop, maar kan ook gebruikt worden als garnituur door ijs.

Grab&Go

Ton Jongejan van Callebaut en Meester patissier Hidde de Brabander verzorgen het tweede cursus deel Grab&Go. Zij geven inspiratie voor Grab&Go-artikelen, die voor een flinke omzetboost kunnen zorgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een zakje pindarotsjes of breekchocolade, tabletten en gevulde repen.

Ga voor meer informatie over deze cursussen naar het IJscentrum.

Geen nieuws van Vakblad IJs meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?