Doe voor de zomer nog examen IJsbereider

2 mei 2024 Redactie Vakblad IJs IJscentrum
Het IJscentrum biedt gedurende het hele jaar verschillende cursussen aan. Met de zomer voor de deur is het nog mogelijk om de weekcursus ijsbereider te volgen of om examen af te leggen.

Basiscursus IJsbereider

Voor iedereen die de basis van ambachtelijk ijsbereiden wil leren biedt het IJscentrum de weektraining basiscursus IJsbereider aan van 27 tot en met 31 mei. Basis IJsbereider omvat zowel de theorie als de praktijk van het maken van ambachtelijk ijs. Cursisten leren het hele proces van ijsbereiden en maken kennis met de apparatuur en verschillende grondstoffen. Na het afronden van deze cursus kunnen cursisten het examen IJsbereider afleggen.

Examen IJsbereider en Chocolatier

En ook dat kan nog voor aanvang van de zomer. Zowel op 15 mei als 5 juni kan het examen IJsbereider afgelegd worden. Ook deelnemers van de basiscursus Chocolatier kunnen voor de zomer examen doen. Het Examen Basis Chocolatier staat op de planning voor 10 juni.

Programma na de zomer

Ook na de zomer biedt het IJscentrum weer allerlei cursussen aan. Zo start 26 augustus de Basiscursus IJsbereiden. En op 4 september staat de special IJs in potten op het programma. Deze special springt in op het succes van ijspotten in de supermarkten. Ook in ijssalons worden deze steeds meer aangeboden. Tijdens deze special leren deelnemers alles over de opbouw van deze potten en bekers, de smaakcombinaties en ijsrecepten die ook op een lagere temperatuur gewoon schepbaar zijn.

Op de website staan alle cursussen van het IJscentrum en de Patisserie Academie

Agenda IJS V2

Altijd op de hoogte blijven?