Djordy van Kemseke is Belgisch Kampioen IJsbereiding

9 februari 2023 Redactie Vakblad IJs Carpigiani

De 27-jarige Djordy van Kemseke won 7 februari het Belgisch Kampioenschap IJsbereiding. Een vakjury beoordeelde zijn combinatie van Hibiscus en Kaneel-ijs als beste ijsje. “Het lijkt wel of ik ontwaak uit een fantastische droom”, reageert Djordy op de winst.

Op 7 februari gingen 27 Belgische ijsbereiders de strijd met elkaar aan in de Carpigiani Challenge, de eerste Europese wedstrijd van de Gelato Festival World Masters. Organisator Carpigiani Ambachtelijk Benelux spreekt van een “uitermate spannende wedstrijd in de Gelato University”. De top drie plaatst zich voor het Europees Kampioenschap in 2024.

De top 3 zag er als volgt uit:

  1. Djordy van Kemseke, Dito's Ice Cream (Schilde), Hibiscus & Kaneel
  2. Tom van den Berge, ​ Delicioso BV (Burst), Pijnboompitten Basilicum Pecorino Tahini Straciatella
  3. Ilyas Aarab, Veron (Antwerpen), Sweet Almond Cheese & Dates

“Ik zag de vorige wedstrijden en wilde absoluut eens meedoen”, reageert de nieuwe Belgisch Kampioen IJsbereiding. “Natuurlijk had ik me goed voorbereid. Maar dat doet iedereen hé: je moet zien wat hier allemaal gepresteerd wordt. Dit verwachtte ik totaal niet. Mijn combinatie bedacht ik vorig jaar al en ik ben die dan steeds verder gaan verfijnen. Ik koos bewust voor de erg frisse smaak van Hibiscus en een vleugje kaneel. Super dat die het haalde. Hoe ik deze titel ga vieren? Geen idee. Niets gepland. Ik ging vanavond eigenlijk gewoon bij mijn vader een hapje eten. En volgend jaar mag ik ook nog eens naar het Europees kampioenschap? Zalig, terug stress.”

Geen nieuws van Vakblad IJs meer missen? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?