‘Denk mee over energie- en waterbesparingstips’

11 oktober 2022 Bianca Roemaat
Foto: Koos Groenewold

Wintersluiting of niet, de stijgende energie- en grondstoffenprijzen zullen ook de ambachtelijke ijsbereiders treffen, verwacht Teun Loonen, voorzitter van de VAIJ (Vereniging Ambachtelijk IJscentrum). Hij roept daarom ondernemers op om mee te denken over creatieve oplossingen en besparingstips.

“Ik ga er vanuit dat een ieder inmiddels wel weet hoeveel er voor energie betaald moet worden. De vraag die zich nu voornamelijk aandient is: hoe kan ik besparen? Hierover zullen we de komende tijd creatieve ideeën gaan delen vanuit de VAIJ”, licht Loonen toe.

Onderzoekscommissie

Om in kaart te brengen hoeveel water en energie een ijssalon verbruikt, is een werkgroep van vakgenoten in het leven geroepen. Zij gaan onderzoeken hoeveel energie en water apparaten zoals ijsvitrines, vrieskasten en ijsbereidingsmachines verbruiken. Als ze die informatie hebben, gaan ze aan de slag met besparingsoplossingen.

Deel je tips

Heb je als ondernemer of als leverancier besparingstips ten aanzien van je apparatuur? In de volgende uitgave van Vakblad IJs! die op 29 november verschijnt, delen we deze tips. Mail naar biancaroemaat@aleapublishers.nl en wie weet, lees je jouw tip terug in ons magazine.

Heb je brandende vragen ten aanzien van jouw energie- of waterverbruik in jouw ijssalon en kun je advies gebruiken? Neem dan contact op met de VAIJ via communicatie@ambachtelijkijscentrum.nl

Altijd op de hoogte blijven?