De eetbare ijslepels van Ecopoon

27 maart 2023 Redactie Vakblad IJs
Foto: Facebook Ecopone

Ecopoon lanceert dit voorjaar een nieuwe eetbare lepel. De Glacette is speciaal ontwikkeld voor desserts en ijssalons. Onlangs haalde de Belgische producent van eetbare en ecologische lepels meer dan een half miljoen euro op voor verdere uitbreiding.

Maxime Vanderheyden en Cyril Ernst startten in 2021 met Ecopoon. Zij bieden een eetbare lepels voor ondere andere de horeca en de evenementensector. De basis van de eetbare lepels is een mix van bloem, olie en water. Dit deeg wordt in een vorm gegoten en gebakken. In het assortiment zitten een aperitieflepel (Apérette), een dessertlepel (Cuillette), een Speculoos koffielepel (Touillette) en sinds kort de ijslepel (Glacette)

Duurzaamheid staat centraal bij het bedrijf. Niet alleen produceren Vanderheyden en Ernst een alternatief voor single use plastics, ook geloven ze in de korten keten. Tarwemeel, de belangrijkste grondstof voor de eetbare lepels, halen ze bij Moulins du Val Dieu, op 10 kilometer afstand van hun productielocatie. Ze willen Ecopoon verder ontwikkelen door wereldwijd lokaal te produceren.

Met een tweede financieringsronde haalde Ecopoon 520.000 euro op zetten Vanderheyden en Ernst een nieuwe stap. Dit bedrag willen ze gebruiken om de productielocatie in Battice verder uit te breiden, de capaciteit te verhogen en verder professionaliseren. Het bedrijf wil niet alleen groeien in België, maar ook internationaal. Ze zijn al actief in Nederland, Luxemburg en Frankrijk en willen nu ook de Duitse markt hieraan toevoegen.

Bron: Horecatrends

Geen nieuws van Vakblad IJs meer missen? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?