Daan van der Lee wint Beste bonbon van Nederland 2024

13 maart 2024 Redactie Bakkers in bedrijf Dutch Pastry Team

De winnaar van de Beste bonbon 2024 is bekend. Na een zorgvuldige keuring koos de vakjury voor de creatie van Daan van der Lee, die zich liet inspireren door bekende hit serie La Casa de Papel.

Dit jaar gebruikten de deelnemers de bonbonmal Crystal, ontwikkeld door Kiki Suijkerbuijk. Dit was een uitdagende vorm door de vele scherpe hoeken, maar de finalisten lieten zien zich hier niet door uit het veld te laten slaan. Bij de entree van de Dag van het Ambacht stonden alle 21 inzendingen klaar. De deelnemers hadden voor aanvang van de beurs hun creaties uitgestald op de gereedstaande sokkels waardoor bezoekers zich bijna in een kunstgalerie waanden.

Keuring bonbons

Tijdens de Dag van het Ambacht konden de bezoekers de keuring van alle bonbons live volgen. Niet alleen de bezoekers maar ook de deelnemers zelf keken toe hoe de vakjury, met daarin onder andere leden van het Dutch Pastry Team en de internationaal bekende chefs Alexandre Bordeaux en Marike van Beurden, zorgvuldig alle bonbons beoordeelden. De laatste twee waren speciaal vanwege het 25-jarig jubileum van het Dutch Pastry Team overgekomen naar Nederland en verzorgden beiden ook een demonstratie.

Prijsuitreiking

Aan het eind van de middag volgde de prijsuitreiking. Eerst onthulde Joeri Vandekerkhove de door hem bedachte bonbonmal, genaamd Tourage, die voor de Beste Bonbon van 2025 gebruikt moet worden. Daarna vond de bekendmaking van de top vijf plaats. Ronald Reuvekamp, Rick Bol, Daan van der Lee, Jarusha Jansen en Jorn Nieuwenhuis betraden het podium en wachtten in spanning af wie er uiteindelijk met de titel vandoor zou gaan.

Winnaar Beste bonbon van Nederland 2024

Dat bleek Daan van der Lee, werkzaam bij Perfri chocolate & pastry in Meerkerk te zijn. Hij liet de concurrentie achter zich met een door bekende hit serie La Casa de Papel geïnspireerde bonbon met als hoofdsmaak Crema Catalana. Naast deze ganache werkte hij met structuren van Valentia sinaasappel en een krokante bodem van Marcona amandel. “Dit zorgde er voor dat alles perfect samen kwam voor zowel de bonbon als voor Daan”, aldus het Dutch Pastry Team, als organisator van deze wedstrijd.

Bonbon Daan van der Lee (© Dutch Pastry Team)

Dit artikel verscheen eerder op: Bakkers in bedrijf

Altijd op de hoogte blijven?