Cursusprogramma IJscentrum najaar 2017

3 augustus 2017

Ook dit najaar organiseert het Ambachtelijk IJscentrum weer verschillende cursussen. Een compleet overzicht van alle cursussen staat op de site van het IJscentrum.

IJsbruidstaarten en gebak

Dit najaar komt het IJscentrum met een nieuwe cursus, IJsbruidstaarten en gebak. Tijdens deze cursus komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Het ontwerpen van een ijsbruidstaart
  • De verschillende bereidings- en verwerkingstechnieken van roomijs
  • krokante bodems en glaceer ganache
  • de verwerken van icing voor bloemdecoraties.
  • Noodzakelijke voorkennis: de cursus IJsbereider of gelijkwaardig aantoonbaar niveau

IJsbereider

Het IJscentrum start met twee groepen. Deze groepen zijn bijna vol. Bij meer aanmeldingen gaat het IJscentrum nog een extra groep inplannen.

Ook verzorgt het IJscentrum van 20 tot en met 24 november een cursus IJsbereider in vijf aaneengesloten dagen. Dit gebeurt speciaal voor cursisten die op grotere afstanden wonen of de cursus binnen een week willen afronden. De cursus wordt zowel met als zonder overnachtingsmogelijkheden aangeboden. Meer info volgt binnenkort op de site van het IJscentrum.

Gespecialiseerd IJsbereider

Het diploma Gespecialiseerd IJsbereider bestaat uit twee delen: het deel Vaktechniek en het deel Technologie. De cursus Gespecialiseerd IJsbereider Vaktechniek start op 5 oktober en de cursus Gespecialiseerd IJsbereider Technologie zal in het voorjaar 2018 worden ingepland.

Altijd op de hoogte blijven?