Cursus Basis Chocoladebereider bij het IJscentrum

2 februari 2023 Redactie Vakblad IJs

Begin maart organiseert het IJscentrum voor de eerste keer de cursus Basis Chocoladebereider. “Vanuit ijs is de stap naar chocolade klein. De twee productgroepen liggen in elkaars verlengde”, aldus Hidde de Brabander, manager van het IJscentrum.

Chocolade is een populair product. Ook steeds meer ijsbereiders gaan hiermee aan de slag. Chocolatiers hebben affiniteit met ijs en ijsbereiders met chocolade. Hidde de Brabander: “Vanuit het IJscentrum is het dan ook een logische stap om als opleider in ijs, ook de basisbeginselen van chocoladebereiding in een cursus te gieten. Net als bij de basiscursus IJsbereider zien we veel ervaren ondernemers tóch de basiscursus doen. Als opfrisser, of om met terugwerkende kracht de juiste kennis op te doen. Met de theoretische kennis kun je namelijk weer stappen zetten in de praktijk. Dit geldt ook voor de cursus Basis Chocoladebereider: ben je al werkzaam in de chocolaterie of maak je als ijsbereider al bonbons, dan is het heel goed om jouw kennis te toetsen en verder te ontwikkelen tijdens deze vierdaagse cursus. Voor ijsbereiders die willen starten met chocolade biedt deze basiscursus een heel goede start.”

Basis Chocoladebereider

Basis Chocoladebereider is een vierdaagse cursus die start op 8 maart. Onder andere de geschiedenis, de herkomst en het proces van ‘bean to bar’ komen aan bod. Deelnemers leren werken met melk, wit, puur, ruby, gold en next (vegan) chocolade. Na deze cursus kunnen ze zelf bonbons maken (from scratch) en een chocoladetaart opbouwen uit verschillende lagen en texturen, uiteraard ook allemaal zelf bereid. Het is ook mogelijk om een examen Chocoladebereider af te leggen.

Meer informatie over deze en andere cursussen is te vinden op de website van het IJscentrum.

Geen nieuws van Vakblad IJs meer missen? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?