Cross-selling bij Puur Tamminga: ijs, patisserie, chocolade, brood én koffie

24 november 2017

Wat gebeurt er als ijs, patisserie, chocolade, brood en de mogelijkheid om er een kop koffie bij te drinken elkaar ontmoeten? Vakblad IJS keek rond bij Puur Tamminga in Veenendaal.

Puur Tamminga is bijna drie keer zo groot geworden: van 140 vierkante meter naar 380. En dat was nodig ook, zegt Tamminga tijdens een rondleiding. Het succes had zijn bedrijf ingehaald. “De vraag liep voor op onze patisserieproductie, die we niet konden opschalen door ruimtegebrek. We zijn, naast ijs en chocolade, in 2009 met een romantisch idee begonnen met patisserie. We hebben een eigen smaakidentiteit ontwikkeld. Commercieel een succes, klanten vonden het geweldig. Probleem was: we bleven op dit kleine werkbankje werken.”

Nu de productieruimte en de winkel een metamorfose hebben ondergaan, breidde Tamminga ook gelijk zijn concept uit. Hij voegde een zitgedeelte met horecafunctie aan zijn zaak toe. “We huren heel wat extra meters. Met alleen efficiencyvoordeel komen we er niet, dus zochten we naar een toevoeging. Dat is horeca geworden.”

Meer weten over de kracht van deze combinatie? Lees het hele artikel in Vakblad IJs nr 4-2017.

Altijd op de hoogte blijven?