Coco & Sebas neemt zestien Leonidas-locaties over

7 februari 2023 Redactie Bakkers in bedrijf

Het chocolademerk Coco & Sebas neemt zestien winkels van Leonidas over. Het Brabantse bedrijf heeft overeenstemming bereikt over de doorstart van de locaties met de curator van Handelsonderneming Min B.V., die de Leonidas-winkels exploiteerde. Ten minste zestien van in totaal twintig Leonidas-winkels krijgen een doorstart. Ook het hoofdkantoor en de distributieactiviteiten worden overgenomen.

De winkels van Leonidas zijn onder meer gevestigd op Schiphol, vier grote NS-stations, in The Mall of The Netherlands, en in de binnensteden van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Haarlem, Nijmegen en Eindhoven. De meeste oud-medewerkers van Leonidas krijgen een nieuwe arbeidsovereenkomst aangeboden.

De doorstart krijgt gestalte onder de Coco & Sebas-winkelformule. Coco & Sebas is in 2017 opgericht en was in de afgelopen vijf jaar het snelst groeiende premium chocolademerk van Nederland. Het bedrijf opende in 2022 vier nieuwe winkels. Coco & Sebas hoopt op met de overname de groei van het merk in een stroomversnelling te brengen en het grootste premium retail chocolademerk van Nederland te worden, aldus Remy Rombouts, mede-eigenaar en oprichter van Coco & Sebas.

Bijzondere mijlpaal

Roger Scheeren, CEO van Coco & Sebas:  “De doorstart van de Leonidas-winkels onder de Coco & Sebas-formule is een bijzondere mijlpaal en versnelt de geplande uitrol van Coco & Sebas in Nederland. We zijn daarnaast erg blij dat we de arbeidsplaatsen van veruit de meeste medewerkers in stand kunnen houden.”

Curator Bart van Logtestijn van Rassers advocaten in Breda: “Het is natuurlijk zeer betreurenswaardig als een familiebedrijf als Min B.V. - dat ruim vijftig jaar bestaat - in faillissement treedt. Deze doorstart is voor de familie Min en haar medewerkers dan ook een enorme opsteker. Ik beschouw dit als de best mogelijke uitkomst en heb veel vertrouwen in de toekomst van deze activiteiten onder de vlag van Coco & Sebas.”

Alle overgenomen vestigingen van Leonidas worden de komende weken verbouwd tot Coco & Sebas-winkels. Deze ombouwoperatie wordt naar verwachting in april afgerond.

Bron: Coco & Sebas

Dit artikel verscheen eerder op: Bakkers in bedrijf

Altijd op de hoogte blijven?